Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών ερευνά απάτη με μεταθέσεις στην 79 ΑΔΤΕ στην Σάμο!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 6-12-2009

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΩΡΑΚΙ

Μια επιλοχίας-φάντασμα, δόκιμοι αξιωματικοί του πυροβολικού, οπλίτες και δύο τραπεζικοί λογαριασμοί συνθέτουν ορισμένα από τα κομμάτια του παζλ της περίεργης υπόθεσης μεταθέσεων στρατιωτών μη ευκαταφρόνητης χρηματικής αμοιβής.

*Μια ανώνυμη καταγγελία στο ΓΕΣ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν έρευνες.

Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση διενεργήθηκε στην 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο, όπου και υπηρετεί ένας δόκιμος (πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση), αλλά και οι οπλίτες που κατέβαλαν χρήματα.

*Ο δόκιμος φέρεται ότι υποσχόταν μεταθέσεις επικαλούμενος τις «άκρες» της κοπέλας του, που την εμφάνιζε να υπηρετεί ως επιλοχίας σε καίριο πόστο στο ΓΕΣ.

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανιζόταν ως μεσολαβητής με ψευδώνυμο, εξυπακούεται, που δεν αντιστοιχεί σε πρόσωπο που εργάζεται στο Πεντάγωνο.

*Είναι, πάντως, περίεργο ότι το ίδιο επώνυμο είχε χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια υπόθεση μεταθέσεων πριν από λίγα χρόνια. Εδινε, επίσης, στους ενδιαφερόμενους αριθμό φαξ διεύθυνσης του ΓΕΣ για να στείλουν πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου να «προωθήσει» γρήγορα τις υποθέσεις τους.

Ερώτημα είναι εάν το ψευδώνυμο που έδινε η επιλοχίας-φάντασμα λειτουργούσε ως συνθηματικό σε «μυημένους» σε κύκλωμα παράνομων μεταθέσεων ή εάν απλώς κάποιοι επινόησαν μια απάτη για να βγάλουν λεφτά. Πώς λειτουργούσαν;

*Ενας δόκιμος προσφέρθηκε να «κανονίσει» μετάθεση σε έναν άλλο δόκιμο. Είχαν γνωριστεί όταν εκπαιδεύονταν στη σχολή πυροβολικού. Ο πρώτος πλέον ήταν στην Αλεξανδρούπολη, ο δεύτερος στη Σάμο. Του έδωσε το τηλέφωνο της κοπέλας του, κι αφού συζήτησαν τις λεπτομέρειες εκείνη υποσχέθηκε να τον βοηθήσει.

*«Χρειάζεται να κάνουμε και ένα δώρο σε ανώτερο αξιωματικό», του είπε κάποια στιγμή, ενώ τον προέτρεψε και ο δόκιμος φίλος του να δώσει 300 ευρώ. Οπως ανακάλυψαν, τα χρήματα κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του δόκιμου, πριν από ένα οχτάμηνο.

*Από τον πρώτο «πελάτη», η επιλοχίας-φάντασμα ζήτησε να έρθει σε επαφή και με άλλους, που ήθελαν να πάνε κοντά στο σπίτι τους. Ετσι άλλοι τρεις στρατιώτες, όλοι από την 79 ΑΔΤΕ, προστέθηκαν στη λίστα των υποψήφιων θυμάτων. Και ήρθαν σε συννενόηση με την «επιλοχία».

*Από τον έναν η κοπέλα ζήτησε έπειτα από παζάρι 300 ευρώ για «δώρο στον μεγάλο». Το περίεργο είναι ότι πριν κατατεθούν τα χρήματα, στη μονάδα του έγινε τηλεφώνημα από αξιωματικό του ΓΕΣ, που είπε ότι ο συγκεκριμένος οπλίτης επρόκειτο να φύγει με μετάθεση για την Αθήνα σε λίγες ημέρες. Τυχαίο;

Αμέσως μετά, του τηλεφώνησε η «επιλοχίας» και έτσι πείστηκε να καταβάλει το ποσό. Βρέθηκε ότι κατατέθηκαν σε λογαριασμό που ανήκει σε γυναίκα.

*Για τον δεύτερο στρατιώτη, η «επιλοχίας» επικοινώνησε με τους γονείς του και ζήτησε 400 ευρώ. Κατατέθηκαν την επομένη στον ίδιο λογαριασμό.

*Από τον τρίτο ζητήθηκαν 500 ευρώ, αλλά τελικά δεν πείστηκε να τα δώσει.

Την υπόθεση πλέον ερευνά η εισαγγελία του στρατοδικείου Αθηνών. Οσο για εκείνους που έδωσαν χρήματα; Κανένας τους δεν πήρε τη μετάθεση που επιθυμούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: