Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αυτό το "πράγμα" ήρθε στην Σάμο και ζητά να κάνουμε "μούγκα" και να δεχτούμε κι άλλους λαθρομεταναστες!

Συνέντευξη Αφροδίτη Αλ Σάλεχ στο Cinefreaks.gr from John Patlakas on Vimeo.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ http://taxalia.blogspot.com/
H γνωστή και γλυκύτατη ηθοποιός Αφροδίτη Αλ-Σάλεχ (ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΑΦΡΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ), στελεχώνει και επίσημα πλέον το Γραφείο του Υπουργού "Προστασίας του Πολίτη", Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η Αφροδίτη, είναι γνωστή όχι μόνο από την παρουσία της στην tv και στο cinema (έπαιξε στην ταινία ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα), αλλά και από το συγγραφικό της έργο και κυρίως από ....
τη συμμετοχή της στη Μ.Κ.Ο. http://www.diavatirio.net/ και στο ATNEHS VOICE.
Είναι επίσης και Blogger (http://afroditealsalech.blogspot.com/)
και ανέπτυξε και πολιτική δράση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Και τέλος: είναι Θεσσαλονικιά! Γεννήθηκε το 1972, στη Θεσσαλονίκη και ...φυσικά μετακόμισε και αυτή στην Αθήνα.
Εμείς της ευχόμαστε να συμβάλλει στη συμφιλίωση Ελλήνων και μεταναστατών, σε όφελος του ανθρώπου.
Τα κέιμενα στο blog της δείχνουν ότι πρόκειται για αξιόλογο άτομο, με ήθος και παιδεία.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ.

Έχω σπουδές στη Ψυχολογία (ΑΠΘ), στο Θέατρο (ΒΕΑΚΗ) , στις Πολιτικές Επιστήμες (ΝΟΠΕ)
και έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο στη Μεταναστευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Sussex (2009) και στην Forced Migration στο RSC της Oxfrord. Τώρα φοιτώ στο ΜΑ Πολιτικών Επιστημών Κοινωνιολογίας. Δύο βιβλία μου έχουν εκδοθεί: Το μάτι της λίμνης (ΕΣΤΙΑ), Ο Βεσάρος (ΩΚΕΑΝΙΔΑ). Συνεργάζομαι με την ΜΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (www.diavatirio.net) και με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ για την ψυχική υγεία των μεταναστών (θεατρικό παιχνίδι), καθώς και με κοινότητες οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων. Γραφω τακτικά στην ATHENS VOICE. Τα τελευταία χρόνια δεν δουλεύω ως ηθοποιός (κι αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι) δίχως η ευθύνη να είναι αποκλειστικά δική μου. Βέβαια δεν παραπονιέμαι απαραιτήτως καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω όσα ποτέ δεν υποπτευόμουν πως υπάρχουν. Όπως ο μικρός Σαλιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μου έκανε την τιμή να φωτογραφηθεί μαζί μου. Στο μικρό Σαλιού υπόσχομαι πως όταν θα γίνει 18 χρ. θα πάρει την ελληνική υπηκοότητα εάν και εφόσον εξακολουθεί να μας θέλει!

Ανώνυμος είπε...

...ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ή BLOG, ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ:
"Για να μην τα μαθαίνετε απο άλλα blog: Πράγματι αποδέχθηκα την πρόταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια ως ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης. Δουλεύω ήδη ένα μήνα. Στόχος μου/μας είναι να εφαρμοστούν κοινωνικές πολιτικές ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά, ουσιαστικά και ανθρώπινα το ζήτημα των μη νόμιμα εισερχόμενων μεταναστών- των ανθρώπινων ροών. (Οχι άλλες Παγανές!)"
http://afroditealsalech.blogspot.com/

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Κύριε Ανώνυμε (αν δεν είστε η κυρα Αφροδίτη) κατ'αρχήν βρήκαμε ένα βίντεο που μας προξένησε το ενδιαφέρον από τα λεγόμενά του (αλλά περισσότερο από το υφάκι της μαντάμ που με ύφος "Κοντολίζας" λες και έκανε χάρη που μιλούσε) και το αναρτήσαμε.
Δεύτερον δεν είναι και πολύ σεμνό να μας κάνετε υποδείξεις τι θα δημοσιεύουμε και τι όχι.
Εμείς δημοσιεύουμε ότι μας ενδιαφέρει. Τα άλλα βιογραφικά και τέτοια μπορεί η κυρία να πάει σε μια διαφημιστική εταιρεία και να προοθήσει τις χάρες της.
Επίσης απ' ότι είδα στο βιογραφικό της η τύπισσα είναι μεσήλικας(όπως και εγώ) αλλά δεν φαντάζομαι ότι ήταν στην Αθήνα πολλά χρόνια αφού φαίνεται ότι τώρα τελευταία πέρασε από τον Αγ. Παντελεήμονα.
Εγώ σε ηλικία 15 χρόνων έπαιζα εκεί και θυμάμαι γειτονιες με πόρτες ανοιχτές και παιδικές χαρές με παιδιά και εκκλησιές ορθάνοιχτες.
Αυτό που με εξοργίζει κυρα Αφροδίτη είναι που αναφέρεστε στο βίντεο σε μειοψηφία 20 ατόμων Ελλήνων που προσπαθούν να προασπίσουν τώρα πια τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα!
Μιλάτε για μειοψηφία που πρέπει να σκάσει και ότι τρομοκρατεί, μετανάστες! Μπορεί να είναι και έτσι και δεν αμφιβάλω. Όμως μιλάτε για μειοψηφία! Αυτό είναι το κακό.
Αλήθεια ελάτε να έρθετε να μείνετε μια εβδομάδα μέσα στις φυλακές της Σάμου (το Κέντρο κράτησης εννοώ) και να δούμε πως θα προασπίσετε τα δικά σας δικαιώματα (γυναικεία πια);
Ευχαριστούμε κυρά Αφροδίτη και να ξέρετε εδώ στην Σάμο κοιμούνται μεχρι τώρα το 2009 όλοι οι κάτοικοι με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Και δυστυχώςς τώρα τελευταία αρχίζουν και κλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους.
Μην βιαστείτε να με πείτε ρατσιστή. Καμία σχέση για όσους με γνωρίζουν!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ-ΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,
Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι πρέπει να γίινει για νακαταλάβω και εγώ που είμαι επίσης μόνιμος κάτοικος Σάμου . Να μαζέψουμε εδώ όποιον περνάει τα σύνορα και να μην μιλάμε ; Ε λοιπόν εγώ διαφωνώ και δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι έτσι σκέφτεται και η πλειοψηφία των κατοίκων του Βαθιού (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα) . Όλα τα άλλα είναι θεωρίες

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΟΥΤΕ ΕΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ... ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ "ΠΡΑΓΜΑ", ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Ή ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΤΟ ΟΤΙ "ζητά να κάνουμε μούγκα και να δεχτούμε κι άλλους λαθρομεταναστες" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Ι ΙΔΙΟΣ ΠΑΛΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΞΕSHKOTHEITE SAMIOTES! THELOUN NA MAS KATASTREPSOUN TO MEROS. PEIRAZOUN TIS GUNAIKES K TA PAIDIA MAS MENOUN SE XALASMATA EXOUN ARROSTIES KAI EINAI VROMIKOI KAI THELOUN NA FEROUN KI ALLOUS. DE THA PERASEI THA OUS LIOSOUME EMEIS. NA MEINOUN STA MERI TOUS. EDO EINAI ELLADA!! DEN EINAI AFGANISTAN. NA KLEISEI TO KENTRO THS NTROPIS PANO APO THN POLH STO VATHY...EXO OI PARANOMOI!!! PREPEI NA ARXIZOUME NA TOUS TOUFEKAME APO MONOI MAS DHLADH?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ? ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΑΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΟΥΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ(ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΒΡΙΣΚΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΩΣ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΒΙΑΣΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΛΑΨΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΡΥΦΟΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Η ΣΑΜΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Η ΣΑΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΑΣ. ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΣΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ? ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ?