Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Εγκρίθηκε από το συνέδριο η εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου της ΝΔ

του Γιάννη Νέγρη

και οι ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝΑΠΕ
Οι υποψήφοι πρόεδροι της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης
ΑθήναΕγκρίθηκε από το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η ομόφωνη πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής για την αλλαγή Καταστατικού, ώστε ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση του κόμματος, με ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.

Η έγκριση έγινε δι' ανατάσεως των χειρών από την συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων συνέδρων. Αρκετοί όμως είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία νωρίτερα. Την Κυριακή συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου με πολιτικές ομιλίες των συνέδρων.

Το Σάββατο μίλησαν ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ και οι διεκδικητές της ηγεσίας. Οι ομιλίες τους ήταν σε γενικές γραμμές ενωτικές, χωρίς να λείπουν οι αιχμές και η αυτοκριτική. Όλοι, εξάλλου, απηύθυναν πρόσκληση στην κομματική βάση να συμμετάσχει στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, καθώς στη Ρηγίλλης υπάρχει σχετική αγωνία για την προσέλευση.

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για την ενότητα του κόμματος, αναφέρθηκε και στην πορεία του προς την κατάληψη της εξουσίας την προηγούμενη δεκαετία, στον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τη χώρα, αλλά και στο οδυνηρό και για τον ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Άσκησε επίσης κριτική στη νέα κυβέρνηση.

«Δεν σας αποχαιρετώ» είπε ο κ. Καραμανλής. «Θα είμαι μαζί σας στους νέους αγώνες για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που προοδεύσει στην καρδιά της Ευρώπης, την Ελλάδα που ακτινοβολεί πολιτισμό και περηφάνια. Την Ελλάδα που κερδίζει για όλους, που διεκδικεί για όλους. Θα είμαι συνεχώς μαζί σας, δίπλα στο νέο πρόεδρο του κόμματος» πρόσθεσε.

Οι δύο ισχυρότεροι διεκδικητές της ΝΔ, στην ομιλία τους, τοποθετήθηκαν με βάση το τι κόμμα θέλουν, τι αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζουν, αλλά από τον λόγο τους δεν έλειψαν και οι αιχμές που απευθυνόταν από τον έναν προς τον άλλον.


Μεταξύ των άλλων συνέδρων ο πρ.Βουλευτής κ.Θαλασσινός Θαλασσινός ο Πρόεδρος της ΜΟΔΕ Σάμου κ.Πανούσος Αρτέμης και αρκετοί άλλοιΗ Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην πολιτική της πορεία, στη διάθεσή της να προχωρήσει σε διεύρυνση, ενώ έκανε επανειλημμένες αναφορές στον Κ.Καραμανλή, έναν ηγέτη «που ποτέ, κανείς δεν αμφισβήτησε την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια του. Και που δεν αξίζει να τον προσβάλουν σήμερα εκείνοι που ως χθες πρώτοι έσπευδαν να τον επευφημούν.»

Η τέως υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως «στάθηκα δίπλα στον πρόεδρό μας σε σημαντικές επιτυχίες. Στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου, την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως αρμόδια υπουργός Εξωτερικών». Χαρακτήρισε δε το αποτέλεσμα ως τη «μεγαλύτερη διπλωματική νίκη στο Σκοπιανό τα τελευταία 17 χρόνια«.


Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στο να γυρίσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στο κόμμα και λιγότερο στο να αντληθούν ψήφοι από άλλες «δεξαμενές». Ως προς αυτό προχώρησε σε ένα παραλληλισμό με τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ που έκανε αίσθηση.

«Η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον ευκαιριακό, τον ταλαντευόμενο, τον οριακό ψηφοφόρο. Αυτόν που ψηφίζει πότε το ένα κόμμα το Δημοκρατικό και πότε του Ρεπουμπλικάνους. Πίστευε ότι η ίδια μπορούσε να προσελκύσει καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον, αυτόν τον μετακινούμενο ψηφοφόρο. Το ίδιο επιχείρημα υιοθέτησαν τότε και τα περισσότερα ΜΜΕ που ήταν με τους Δημοκρατικούς. Και το μεγαλύτερο μέρος των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος.

»Απέναντι στη Χίλαρι ένας άλλος άγνωστος τότε γερουσιαστής ο Ομπάμα υποστήριξε κάτι διαφορετικό ότι δεν μπορούμε συνεχώς κυνηγώντας τον ευκαιριακό ψηφοφόρο να χάνουμε το μόνιμο. Ότι δεν μπορούμε κυνηγώντας τους ταλαντευόμενους να χάνουμε τους σταθερούς. Δεν μπορούμε ψαρεύοντας στις όχθες του ποταμού να κάνουμε τη τύχη του. Την συνέχεια νομίζω την ξέρουμε όλοι. Ο Ομπάμα κέρδισε και ύστερα θριάμβευσε και στις προεδρικές εκλογές» πρόσθεσε.

πάντα μέσα στις εξελίξεις και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαθέος ,αγαπητός σε όλους κ.Γιάννης Βογιατζής

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πιο φορτισμένος συναισθηματικά, μίλησε για δαχτυλίδια και πρίγκιπες και είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι τον ρωτάνε που θα δώσει «το μικρό δαχτυλιδάκι» του. Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, θα το δώσω στην κόρη του. Υποτιμήσαμε ως κόμμα τον Γ.Παπανδρέου, ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης και προχώρησε και εκείνος σε ένα παραλληλισμό: «Μην υποτιμάτε και μένα».

«Δεν έβαλα υποψηφιότητα για να φύγω» τόνισε. «Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα στα πόδια κανενός. Η ιστορία δείχνει ότι οι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι όταν δεν έκαναν πίσω στις κρίσιμες στιγμές. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα γαλόνια, οι καρέκλες και τα προσωπικά οφέλη» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης.Την ίδια στιγμή σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του Έθνους, διαπιστώνεται οριακό προβάδισμα 1,5% υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννης, έναντι του Αντώνη Σαμαρά, και εκλογή σε δεύτερο γύρο. Μεταξύ όσων θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ντόρα Μπακογιάννη 40,9%, Αντώνης Σαμαράς 39,4%, Παναγιώτης Ψωμιάδης 12,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: