Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Νομαρχίας δημιούργησαν επιτροπή χωρίς να είναι μέσα ο αρμόδιος φορέας!


Στη σύσκεψη φορέων που έγινε με πρωτοβουλία της Νομαρχίας το μεσημέρι της Δευτέρας, 23-11-09, για τις Συγκοινωνίες, παρέστησαν ο Νομάρχης κ. Κάρλας, ο Αντινομάρχης κ. Ζάχαρης, ο κ. Ν. Αγγελής από το Επιμελητήριο, από το Δήμο Βαθέος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ε. Χατζημιχάλης, από την ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Γεωργιάδης και από το Λιμενικό Ταμείο οι κ. Φραντζέσκος και Σαρλάς.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Έπαρχος κ. Ρουζίνος και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου κ. Λαρδάς.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις του Νομού μας με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά του Αρχιπελάγους, η παρούσα κατάσταση και οι πραγματικές ανάγκες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου για την εκπόνηση μελέτης ολοκλήρωσης του λιμένα Βαθέος και δημιουργίας μαρίνας μεγάλων τουριστικών σκαφών εντός αυτού (κόστος 470.000 ευρώ) καθώς και της μελέτης ολοκλήρωσης του λιμένα Αγίου Κηρύκου της Ικαρίας (κόστος 400.000 ευρώ).

Οι παριστάμενοι προχώρησαν στη σύσταση τριμελούς επιτροπής από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, το Επιμελητήριο και το Δήμο Βαθέος που, άμεσα, θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και στις απαιτούμενες επαφές σε Σάμο και στην Αθήνα με στόχο τη λειτουργία με τη νέα τουριστική σεζόν του παλιού λιμανιού ως τουριστικού και του νέου λιμανιού στο Μαλαγάρι ως επιβατικού και εμπορικού.

Η σύσκεψη, όσον αφορά τις συγκοινωνίες, θα επαναληφθεί εντός του προσεχούς δεκαημέρου με την παρουσία και του κ. Βουλευτή, του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Ξενοδόχων, της ΕΟΣΣ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, στόχος είναι η επίσκεψη στα αρμόδια Υπουργεία με διαμορφωμένο Νομαρχιακό διεκδικητικό πλαίσιο, εντεταγμένο σε διανησιωτικό και πανελλήνιο μέτωπο, για ασφαλείς, γρήγορες, προσιτές οικονομικά και συνεπείς συγκοινωνίες, κοινωνική προσφορά του Κράτους στους πολίτες των νησιών και στους επισκέπτες, μας Χειμώνα-Καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: