Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση και τον Παυλόπουλο!!! Για πρώτη φορά στην Σάμο

Ένταση και ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου "Θεόφιλος", η απόπειρα για 4η φορά της κυβέρνησης να μεταφέρει λαθρομετανάστες με αυτόν τον τρόπο προς την Καβάλα με σκοπό την απέλαση!

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, η Κίνηση Πολιτών Σάμου "Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες" και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οργάνωσαν συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας μπροστά από το επιβατηγό πλοίο "Θεόφιλος" που θα απέπλεε στις 19:35 από το Λιμάνι της Σάμου με τελικό προορισμό την Καβάλα.

Τα μέλη των επιτροπών στην θέα του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που μετέφερε 55 περίπου μετανάστες από το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, μπήκαν μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου και δεν του επέτρεπαν την είσοδο και προτρέποντας τα μέλη του πλοίου να πάρουν το καράβι και να φύγουν.

Αυτή η εξέλιξη έκανε τους λαθρομετανάστες από την Σομαλία και το Πακιστάν να ξεσηκωθούν μέσα στο λεωφορείο και να φωνάζουν συνθήματα να χτυπούν τα κεφάλια τους στα τζάμια και απαιτώντας να τους δοθεί πολιτικό άσυλο.

Τελικά μετά από 1:30 ώρα περίπου, στις 21:00 οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της ΟΠΚΕ και του λιμενικού πήραν το λεωφορείο και έφυγαν και έτσι δόθηκε εντολή στον καπετάνιο του "Θεόφιλος" να αναχωρήσει!!!

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και δείχνει πως η κυβέρνηση απέτυχε σε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς μεταναστών προς απέλαση...

Δείτε το βίντεο...

Ακολουθούν και άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: