Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μάχη θα γίνει και για τα αεροδρόμια...


«Μάχη» και στο έδαφος καλούνται να δώσουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης καθώς οι ενδιαφερόμενες εταιρείες (ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και πάλι η Olympic Air και η Aegean Airlines) έχουν προθεσμία έως τις 29 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τις προσφορές τους σε σχέση με τους τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς για την επίγεια εξυπηρέτηση 34 περιφερειακών αεροδρομίων που προκήρυξε η ΥΠΑ.
Σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διαγωνισμοί, στα αεροδρόμια της Κω, της Ζακύνθου και των Χανίων ζητούνται δύο εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, ενώ μία εταιρεία αναζητείται για τα εναπομείναντα 31 περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή τους αερολιμένες Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελλόριζου, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Λήμνου, Μήλου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Νάξου, Ν. Αγχιάλου, Πάρου, Σάμου, Σαντορίνης, Σητείας, Σκιάθου, Σκύρου, Σύρου και Χίου.
Η απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αποτελεί μια από τις άμεσες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α.
Ο ετήσιος τζίρος της αγοράς κυμαίνεται στα 150 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του μονοπωλίου που τύγχανε η Ο.Α. στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια.
Σήμερα στα 5 μεγαλύτερα εγχώρια αεροδρόμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος και Κέρκυρα) δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες
(Ο.Α., Swissport και Goldair, καθώς η Aegean αυτοεξυπηρετείται).

Δεν υπάρχουν σχόλια: