Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ...


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αεροδρόμιο Σάμου την 25-7-2009.


Όλοι εμείς, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων, επαγγελματικών και εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων και του Λαού της Σάμου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 25 Ιουλίου 2009, εδώ στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος», διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον απαράδεκτο λειτουργικό αποκλεισμό των νησιών του Νομού μας από αέρα και θάλασσα με τη Βόρεια Ελλάδα.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση, την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν φρόντισαν, παρά τα έγκαιρα αιτήματά μας, να διαθέσουν για τα νησιά μας πλοία προδιαγραφών και αεροπλάνα ανάλογα των αναγκών μας για τη μεταφορά ανθρώπων, πρώτων υλών και προϊόντων.
Απαιτούμε τον πρώτο και κύριο λόγο για τη διαχείριση του μεταφορικού έργου να τον έχει το Κράτος και όχι οι ιδιώτες γιατί οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, και συνταγματικό δικαίωμα για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες.
Ζητούμε την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου και Ικαρίας με Θεσσαλονίκη καθόλο το έτος, βάσει των πραγματικών μας αναγκών, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου, των τελευταίων ετών και τα έγγραφα και προφορικά διαβήματα των φορέων του Νομού μας προς τα Υπουργεία Μεταφορών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, προς την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που από το Σύνταγμα έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή στη χώρα.
Ζητούμε σύγχρονα, ασφαλή , προσιτά οικονομικά, συνεπή, συνεχή και προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά μας, χειμώνα-καλοκαίρι, για την άρση της γεωγραφικής μας απομόνωσης.
Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αλλάξει πριν διαλύσει κάθε προοπτική ανάπτυξης στα νησιά μας.
Για τη δύσκολη φετινή θερινή περίοδο απαιτούμε την άμεση δρομολόγηση δύο επιπλέον μεγάλων αεροσκαφών την εβδομάδα στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Σάμου για την εξυπηρέτηση του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που υπάρχει προς τα νησιά μας από τη Βόρειο Ελλάδα.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: