Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΣΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ...

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ Σάμος, 27-07-2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ. : 235
ΤΗΛ. : 2273089160
ΚΙΝ. : 6978442531
FAX : 2273089170
e-mail : gpp@samos.gr


Κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, ένας αριθμός πυρκαγιών έχει προκληθεί, πιθανότατα, από παραβίαση των πυροσβεστικών διατάξεων, που απαγορεύουν το άναμμα φωτιάς σε υπαίθριους χώρους και την εκτέλεση εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Κατά πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε μας, πρόσφατη πυρκαγιά σε δασική έκταση προκλήθηκε από υπαίθρια ψησταριά ενώ πολλοί είναι οι οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που καπνίζουν με ανοιχτά παράθυρα ή κινούμενοι με ανοιχτά αυτοκίνητα (τζιπ, κάμπριο κλπ).
Τις παραπάνω απαγορεύσεις καθώς και άλλες οδηγίες για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, τις έχουμε κοινοποιήσει στο κοινό με όλους τους τρόπους, τόσο εμείς, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πιστεύουμε ότι, μετά από τέτοιας έκτασης ενημέρωση, τα όρια ανάμεσα στην «αμέλεια» και στην «πρόθεση» είναι δυσδιάκριτα ή δεν υπάρχουν.
Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην αστυνόμευση της υπαίθρου και των περιαστικών περιοχών να εντείνουν τους ελέγχους για εντοπισμό ανάλογων παραβατικών πράξεων και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι Δήμοι παρακαλούνται να κοινοποιήσουν το παρόν σε όλα τα Δημοτικά τους Διαμερίσματα, με την παράκληση να το ανακοινώσουν στους κατοίκους τους λαμβάνοντας υπόψη και τις απομονωμένες και απομακρυσμένες κατοικίες και αγροικίες.

Τα ΜΜΕ παρακαλούνται να μεταδώσουν-καταχωρήσουν την παραπάνω ανακοίνωση.


Το Γρ. Πολιτικής Προστασίας
Ο Νομάρχης
Εμμανουήλ Κάρλας



Φωτόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: