Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Συντονιστικό φορέων για την υγεία στην επαρχία Ικαρίας Προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Σκάρο


Κύριε Διοικητή με έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατα ανακοίνωση για την διοργάνωση πανηγυριού που θα γίνει στις 17/07/09 στον Στάυλο Ικαρίας «για την υγεία μας» και την «ενίσχυση με εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ευδήλου».
Το ενδιαφέρον μας για τα ζητήματα υγείας είναι δεδομένο, πρόσφατες είναι άλλωστε οι κινητοποιήσεις του Ικαριώτικου και του Φουρνιώτικου λαού με συγκεκριμένα αιτήματα που σας είναι γνωστά.
Μας προκάλεσε έκπληξη η πρωτοβουλία αυτή για τον συγκεκριμένο σκοπό που πάρθηκε.

Το λέμε αυτό γιατί κατά την συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο υγείας με τον υφυπουργό κύριο Παπαγεωργίου μας διαβεβαιώσατε ότι έλλειψη εξοπλισμού δεν υπάρχει.

Αυτή την απάντηση δώσατε στο αίτημα για κάλυψη με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομειακών μονάδων της επαρχίας.

Μάλιστα μας είπατε κατηγορηματικά ότι έχουμε προμηθευτεί εξοπλισμό που θα τον ζήλευαν και τα μεγάλα νοσοκομεία.

Ορισμένα δε από αυτά είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την διαβεβαίωση σας.

Παράλληλα περιμένουμε την υλοποίηση στα όσα δεσμευτήκατε στη συγκεκριμένη συνάντηση. Όμως προξενεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη οτι στον επισυναπτόμενο κατάλογο για «το απόλυτα αναγκαίο εξοπλισμό» που παρατίθεται στην επιστολή για τους ομογενείς της Αμερικής και της Αυστραλίας, ζητούνται πιεσόμετρα, ακουστικά κλπ.

Δηλαδή τα στοιχειώδη εργαλεία, τα στοιχειωδέστερα εργαλεία καλύτερα για την λειτουργία ενός απλού ιατρείου και όχι ενός κέντρου υγείας.
Τα ερωτήματα που αβίαστα τίθενται είναι:
Το Κέντρο Υγείας Ευδήλου έχει μόνο τον τίτλο;
Αυτές είναι οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί για την προμήθεια εξοπλισμού;
Δηλαδή με εράνους και πανηγύρια; …δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.
Κύριε Διοικητή, στην επιστολή της η «ομάδα υποστήριξης ιατρικού κέντρου υγείας» αναφέρει ότι «οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν, υπόσχονται αλλά δεν καλύπτουν εδώ και χρόνια».

Τις γνωρίζατε αυτές τις ελλείψεις;

Έχουν καταγραφεί ή ζητηθεί;

Και αν ναι γιατί μας διαβεβαιώσατε πως ζήτημα εξοπλισμού δεν υπάρχει;
Το ζήτημα της υγείας είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητο. Είναι δημόσιο αγαθό, που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Δεν ζούμε στην δεκαετία του ’50 και ’60 για να χτίζουμε και να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία και τα ιατρεία μας.

Είναι υποχρέωση του κράτους να τα παρέχει.

Προς τι λοιπόν τέτοιες πρωτοβουλίες;
Θεωρώντας αυτονόητο πως αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σε γνώση σας , με δεδομένο οτι στην «ομάδα υποστήριξης ιατρικού κέντρου Ευδήλου» εκτός από τις κυρίες που αναφέρονται συμμετέχει και ο κύριος Μυλωνάκης, διευθυντής του κέντρου υγειάς Ευδήλου και στα τηλέφωνα επικοινωνίας αναφέρονται και τα τηλέφωνα του κέντρου υγείας Ευδήλου.

Θα περιμένουμε την απάντηση σας άμεσα.

Με εκτίμηση
Το Συντονιστικό φορέων
για την υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: