Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Δραστηριότητες Βουλευτή Σάμου κ. Θαλασσινού


Συνάντηση με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μαρκόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Πλατή και παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτισμού.

Με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ Μαρκόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής του Νομού, κ. Θαλασσινός, παρουσία του Νομάρχη, κ. Κάρλα.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον Τουρισμό στα νησιά του Νομού και ειδικότερα η κατασκευή των τουριστικών αγκυροβολίων του Μαραθοκάμπου και του Αγ. Κηρύκου, η κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου στη Σάμο, η αναβάθμιση του γραφείου τουρισμού στη Σάμο, η λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας, η κατάσταση του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, καθώς και η συνολική κατάσταση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Νομό.

Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι τα θέματα που τέθηκαν από το Βουλευτή και το Νομάρχη αντιμετωπίζονται θετικά από το Υπουργείο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα δρομολογηθούν οι αντίστοιχες εξελίξεις.

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Πλατή, Στη συνάντηση με τον κ. Πλατή τέθηκε το ζήτημα της καλύτερης εξυπηρέτησης της αεροπορικής σύνδεσης της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη, με την προσθήκη αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ο κ. Πλατής εξήγησε ότι επειδή η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείται υπό το καθεστώς των «άγονων γραμμών», είναι αδύνατο, λόγω υφιστάμενης νομοθεσίας, εθνικής και ευρωπαϊκής, να δοθεί άμεση λύση. Παρόλα αυτά, επειδή το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ο κ. Πλατής σημείωσε ότι με την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την άγονη γραμμή θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να καλυφθούν οι μεταφορικές ανάγκες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα που παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση.

Τέλος, ο κ. Θαλασσινός με παρέμβαση του στον Υπουργό Πολιτισμού ζητά την ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων στο πλαίσιο της συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η προφανής ιστορική και αρχαιολογική αξία της Μονής αξίζει την αμέριστη προσοχή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: