Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Και στο Ζougla.gr το πρωτοσέλιδο της "ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"


Αδιαφανείς διαδικασίες σίτισης των μεταναστών στη Σάμο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010, 10:20
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ», σχετικά με τουλάχιστον παράδοξες και αδιαφανείς διαδικασίες σίτισης των οικονομικών μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής στη Σάμο, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο αντινομάρχης Σάμου, Στέλιος Θάνος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πόλη της Σάμου δραστηριοποιείται ένα φιλανθρωπικό σωματείο με την ονομασία «Σύλλογος η Αγάπη», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη βοήθεια και υποστήριξη του γηροκομείου της πόλης.

Πρόεδρος του συλλόγου ανέλαβε από 5/11/2005 ο κ. Θάνος. Όπως καταγγέλλεται, με προσωπικό που έχει προσλάβει ο σύλλογος ετοιμάζεται το καθημερινό φαγητό αυτών των ανθρώπων και διατίθεται αυτό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο, ποια διαδικασία και με ποια νόμιμα παραστατικά.

Σημειώνεται ότι για τη σίτισή τους στη Σάμο, το Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλλε κάθε μήνα σημαντικά ποσά, τα οποία διαχειριζόταν αποκλειστικά ο αντινομάρχης κ. Θάνος. Παράλληλα, από τα χρήματα που προορίζονταν για τη σίτιση των οικονομικών μεταναστών, πληρώνονταν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του συλλόγου.

Ο Γιάννης Κοραντής, βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ., απευθύνοντας σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη στις 29 Οκτωβρίου θέτει τα εξής ερωτήματα:

«1. Γιατί δεν διενεργήθηκε ποτέ μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη αναδόχου εταιρείας παρασκευής και μεταφοράς, με όρους υγιεινής και με νόμιμες διαδικασίες, της τροφοδοσίας των λαθρομεταναστών;

2. Με ποιον τρόπο και με ποια διαδικασία ο εν λόγω σύλλογος χρέωνε στη Νομαρχία Σάμου την τροφοδοσία των λαθρομεταναστών;

3. Έγινε οικονομικός έλεγχος από το αρμόδιο υπουργείο; Εάν ναι, πότε και ποια ήταν τα αποτελέσματα;».

Με πληροφορίες από: aegaio.blogspot.com


ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: