Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου HELMEPA. Συμμετείχε και ο Δήμος Βαθέος με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Βαθέος κ. Θ. Κοχλιού υπήρξε συμμετοχή και του Δήμου Βαθέος σε αυτή τη σημαντική ημέρα μαζί με 36 μαθητές Δ' Ε' ΣΤ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην παραλία του Κέδρου την Τετάρτη και στην παραλία της Αγ. Παρασκευής - Νησί (σημ: Κύριοι του συλλόγου, μας το είπαν από το δήμο, δεν το μάθαμε από εσάς, ή κανέναν ρουφιάνο)  χθες, Πέμπτη.
Για την μεταφορά των μαθητών χρησιμοποιήθηκε το πουλμανάκι του Δήμου και προσφέρθηκαν στα παιδιά, σάντουιτς, χυμοί αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την διαδικασία του καθαρισμού.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 Σεπτεμβρίου 2010


Εθελοντισμός υπό βροχή…

Το ραντεβού για τον εορτασμό της 25ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που είχε ορισθεί για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου δεν είχε σύμμαχο τον καιρό. Η βροχή που έπεφτε από το βράδυ της Παρασκευής και η καταιγίδα το πρωί του Σαββάτου δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την πραγματοποίηση της δράσης με αποτέλεσμα αρκετοί προγραμματισμένοι καθαρισμοί σε όλη τη χώρα να αναβληθούν για νέες ημερομηνίες.



Ο κεντρικός καθαρισμός της HELMEPA στο Καβούρι πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή, με σύμμαχο αδιάβροχα και ομπρέλες και τη συμμετοχή περίπου 50 μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και των εκπαιδευτικών τους, δυτών του Aegean Dive Center και εθελοντών των  εταιρειών-μελών Euronav Ship Management, Μaran Tankers Management και Maran Gas Maritime.  Το παρόν έδωσαν το μέλος του Δ.Σ. της HELMEPA, κυρία Μαρία-Χριστίνα Ι. Κτιστάκη,  ο Αντιδήμαρχος Βουλιαγμένης κος Παναγιώτης Σκουζής καθώς και κλιμάκιο του Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένης.
 
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν οι εθελοντές συγκέντρωσαν  αρκετά απορρίμματα όπως αποτσίγαρα, πλαστικά μπουκάλια και χάρτινες συσκευασίες τροφίμων, αλλά και μερικά πιο ογκώδη, όπως ελαστικά αυτοκινήτων, ένα φορητό ψυγείο αλλά και δίχτυα αλιείας, τα οποία κατέγραψαν σε ειδικά δελτία.

Συγχαίρουμε τους γενναίους εθελοντές που αψήφησαν την έντονη βροχόπτωση και αφιέρωσαν το πρωινό τους για να αποδείξουν ότι μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στο να διατηρήσουμε  τις θάλασσες και τις ακτές μας καθαρές από σκουπίδια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, καθαρισμοί ακτών πραγματοποιήθηκαν σε Κερατέα Αττικής, Ρέθυμνο Κρήτης και Σάμο, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες.

Συγκεντρωτικά στοιχεία από τη καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν στις ελληνικές θάλασσες και ακτές θα ανακοινώσει η HELMEPA το Νοέμβριο, αφού οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών συνεχίζονται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

2 σχόλια:

themos είπε...

Παραλία Αγία Παρασκευή ΔΕΝ υπάρχει μόνο στο Νησί αλλα και στο Κέδρο

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Ευχαριστουμε για την διορθωση στο ολισθημα μας.