Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αντε μετά να βγάλεις άκρη για το πρόβλημα της παραλιακής καθε εβδομάδα και διαφορετική δήλωση από τον Νομάρχη Σάμου

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 δήλωνε ο Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας ότι το έργο της παραλιακής θα το ξεκινήσει τον Νοέμβριο

Στις 6 Οκτωβρίου 2010 δήλωνε ότι θα κληθεί περιορισμένος αριθμός εργολάβων να δώσουν προσφορές για την κατασκευή του έργου και.......

Σήμερα 13 οκτωβρίου 2010 δήλωσε ότι
συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας, κο Ρήγα, ο οποίος δεν του διευκρίνισε τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου και επισήμανε πως θα ζητήσει από τους φορείς του νησιού να πάνε όλοι στο υπουργείο για το θέμα.

Οι δηλώσεις του Νομάρχη
Σεπ 27, 2010


Επίσκεψη στα υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε ο νομάρχης Σάμου, κ. Μανώλης Κάρλας, καταθέτοντας πλήρη φάκελο με φωτογραφικό υλικό και τεκμηρίωση για το έργο της παραλιακής της πόλης.


«Θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το έργο το Νοέμβριο, φτάνει να χρηματοδοτηθούμε. Υπάρχει μια συζήτηση να ενταχτεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται μήνες. Η πόλη, όμως, δεν αντέχει άλλο χειμώνα με την πλημμυρίδα. Σα νομάρχης έχω πράξει πάνω από τις αρμοδιότητές μου και δυνατότητας μας. Πάνω από εμάς, υπάρχει το κράτος. Εμάς μας ενδιαφέρει τα χρήματα να δοθούν στην ώρα τους. Τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατήσουμε το έργο. Εμείς θέλουμε τα χρήματα στην ώρα τους, είτε είναι από εθνικούς πόρους είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αν και το καλύτερο είναι από εθνικούς πόρους για να μη χάνουμε χρόνο», είπε στους «103,2» ο κ. Κάρλας.
πηγή ραδιοαρμονία


Στις 6 Οκτωβρίου

Στην Αθήνα για τη μελέτη προστασίας της παραλιακής

Οκτ 06, 2010


Την Αθήνα θα επισκεφτεί ο νομάρχης Σάμου, κος Μανόλης Κάρλας, προκειμένου να επισκεφτεί την ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος του υπουργείου, όπου θα υποβάλλει τη μελέτη προστασίας του λιμανιού της πόλης από το πλημμυρικό φαινόμενο, καθώς και σχετική εισήγηση, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή από τους περιβαλλοντικούς όρους.

Όσον αφορά στη μελέτη του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας, ο κος Κάρλας είπε πως πρόκειται για μια ανεξάρτητη μελέτη. «Η κα Τροβά, βοήθησε στο να επενδυθεί αισθητικά το έργο, ώστε να δένει με το παρελθόν και το μέλλον της πόλης. Το έργο πρέπει να καλυφθεί με πλάκες, καθίσματα και με κάποιες άλλες υποδομές», είπε ο κ. Κάρλας.

Επιπλέον ο νομάρχης Σάμου είπε πως την Παρασκευή θα κληθεί περιορισμένος αριθμός εργολάβων, για να δώσουν προσφορές για την κατασκευή του έργου. «Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.206.000 ευρώ. Αν πάρουμε κάποια έκπτωση αυτή θα αφαιρεθεί. Δε γνωρίζω αν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα το χειμώνα. Ο καιρός μέχρι τώρα μας έδειξε τα δόντια του πολλές φορές. Μια πόλη δεν μπορεί να ζήσει με αμφιβολίες και με το «μήπως». Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε», είπε ο κ. Κάρλας.
και στις 13 Οκτωβρίου
Μανώλης Κάρλας: "Δε διευκρίνησαν τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου στην παραλιακή"

Οκτ 13, 2010

Επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας πραγματοποίησε ο νομάρχης Σάμου, κος Μανώλης Κάρλας, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Σάμου.

Ο κος Κάρλας, όπως είπε στους «103,2», συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας, κο Ρήγα, ο οποίος δεν του διευκρίνισε τον τρόπο χρηματοδότησης του
έργου και επισήμανε πως θα ζητήσει από τους φορείς του νησιού να πάνε όλοι στο υπουργείο για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: