Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ ΣΑΜΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Μαρίνα Κάττου και τον υπεύθυνο σχολικών προγραμμάτων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Άγγελο Καπετανίδη πραγματοποίησαν ενημερωτικές επισκέψεις στα Γενικά Λύκεια Μαραθοκάμπου, Καρλοβάσου και Βαθέος, στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου και στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 μαθητές των Α΄και Β΄ Τάξεων των Λυκείων καθώς και των Α΄Β΄ και Γ΄ τάξεων του 1ου Γυμνασίου Σάμου. Στις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Καπετανίδη έγινε αναφορά στην Ε.Ε., τα βασικά θεσμικά όργανα καθώς και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Επίσης έγινε ευρεία αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της Ε.Ε. αλλά και στους κυριότερους σταθμούς της πορείας της με αναφορά στις διαδοχικές διευρύνσεις. Στους μαθητές εξηγήθηκε με ποια διαδικασία μπορεί ένα Κράτος να γίνει μέλος της Ε.Ε. και ποια κριτήρια θα πρέπει να πληρεί. Επίσης έγινε αναφορά σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν μαθητές και νέους όπως το Comenius και το Εrasmus. Στους μαθητές διενεμήθη ενημερωτικό υλικό για την Ε.Ε. και ειδικότερα για τις ευκαιρίες που δίνει σε νέους ανθρώπους στους τομείς των σπουδών, της χρηματοδότησης αλλά και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: