Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με τους "πολίτες κόντρα στον καιρό": Περιοδεία σε Σάμο - Ικαρία - Φούρνους

Από την Πέμπτη 21/10 μέχρι την Δευτέρα 25/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου συνοδευόμενος από τον υποψ. αντιπεριφερειάρχη Σάμου Γιώργο Κουτσοδόντη και υποψ. Περιφερειακούς συμβούλους περιόδευσε σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.
Συναντήθηκε με τον νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σάμου και συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοικήτρια του ιδρύματος και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ε.Ο.Σ.Σ. όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους της συνεταιριστικής επιχείρησης που διαχειρίζεται και προωθεί το κύριο αγροτικό προϊόν του νησιού, το κρασί.
Ο νομάρχης Σάμου έκφρασε την αγωνία του για την τύχη μίας σειράς έργων υποδομής λόγω περιορισμού των πιστώσεων και εξέθεσε τον προβληματισμό του για την ανάθεση έργων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου εξέθεσαν τα μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που συνδέονται με την επάρκεια του νοσοκομείου σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Οι υπεύθυνοι της Ε.Ο.Σ.Σ. εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μελλοντική πορεία της επιχείρησης και κατ’ επέκταση της αμπελουργίας στο νησί, από την ανυπαρξία κρατικής στήριξης και την αλματώδη άνοδο του ειδικού φόρου κατανάλωσης του γλυκού κρασιού, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος που στηρίζει την οικονομία του τόπου.
Κοινό αίτημα και αγωνία όλων των παραγόντων και κατοίκων των τριών νησιών είναι η ριζική αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, που επιτείνει το αίσθημα απομόνωσης των κατοίκων, θέτει εμπόδια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και εμποδίζει την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: