Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Θα κοπεί η αεροπορική σύνδεση της Ικαρίας;

09/09/2010

Σύμφωνα με άρθρο της "Ελευθεροτυπίας", μετά την ένωση Aegean - Olympic Air, ετοιμάζονται περικοπές στα δρομολόγια και ένα από αυτά που θα κοπούν θα είναι αυτό της Ικαρίας, αφήνοντας τους κατοίκους του νησιού χωρίς σύνδεση με την Αθήνα.
Θα κοπεί η αεροπορική σύνδεση της Ικαρίας; Παραθέτουμε το άρθρο. Με έντονα γράμματα το κομμάτι που αφορά την Ικαρία.
Με «μαχαίρι» στα δρομολόγια αντιδρούν στην ύφεση οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, ενώ παράλληλα περιμένουν τη γνωμοδότηση της Κομισιόν από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η συνένωσή τους.

Η υποχώρηση της επιβατικής κίνησης στο εσωτερικό είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται στο πρώτο μισό της χρονιάς και, όπως φαίνεται, η θερινή περίοδος κινήθηκε στο ρυθμό της οικονομικής κρίσης. Ετσι, Aegean και Olympic Air (Ο.Α.) «κόβουν» δρομολόγια και, όσον αφορά το εσωτερικό, οι κάτοικοι αρκετών περιοχών θα θυμηθούν τις ημέρες του μονοπωλίου στις αερομεταφορές.

Ικαρία τέλος
Από την 1η Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του χειμερινού προγράμματος, η Ο.Α. σταματά τις πτήσεις προς Κέρκυρα και Ικαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το νησί του Ιονίου η Aegean προτίθεται να προσθέσει ένα πρωινό δρομολόγιο, αλλά για την Ικαρία δεν υπάρχουν ενδείξεις πως θα γίνει κάτι ανάλογο. Επίσης, η Ο.Α. σταματά τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη, Ρόδο και Κρήτη και τουλάχιστον για τις πτήσεις μεταξύ της συμπρωτεύουσας και των Χανίων αναμένεται να υπάρξει προσθήκη δρομολογίων από την Aegean.
Από την πλευρά της η Aegean σταματά τις πτήσεις προς Ιωάννινα και Καβάλα, προορισμούς που αναμένεται να καλύψει η Ο.Α. Η μόνη προσθήκη για την Ο.Α. είναι η έναρξη δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου με 5 πτήσεις την εβδομάδα.
Τσάο Ιτάλια
Στο εκτός Ελλάδας δίκτυο ξεχωρίζουν η αποχώρηση της Ο.Α. από τις γραμμές της Ιταλίας, καθώς στο χειμερινό πρόγραμμα δεν γίνεται αναφορά σε πτήσεις προς Ρώμη και Μιλάνο. Η εταιρεία έχει σταματήσει ήδη τις πτήσεις προς την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ενώ η Aegean ολοκληρώνει ώς την 1η Νοεμβρίου την αποχώρησή της από τα Βαλκάνια, σταματώντας τις πτήσεις προς Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σόφια και Τίρανα.
Ταξιδιωτικοί πράκτορες σημειώνουν πως ο περσινός χειμώνας χαρακτηρίστηκε από το σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ Aegean και Ο.Α., ο οποίος δεν περιορίστηκε μόνο στην εμπορική πολιτική. Ουδείς ξέχασε τις βολές του Αν. Βγενόπουλου, επικεφαλής της MIG (που ελέγχει την Ο.Α.), κατά της Aegean με τα... σκάγια να παίρνουν στελέχη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτός ο πόλεμος οδήγησε τελικά στον... αρραβώνα μεταξύ των δύο εταιρειών, που τώρα περιμένουν αν η Κομισιόν θα δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσουν και σε γάμο. Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο στις 7 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ, πάντως, οι δύο πλευρές λειτουργούν συμπληρώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις η μία τα κενά που αφήνει η άλλη, ενέργειες που παράγοντες του τουρισμού θεωρούν ότι αποτελούν το πρελούδιο της συγχώνευσης.
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
http://www.nikaria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: