Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

"ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ" ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

    Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,

  Ο «Καλλικράτης» σε καμιά περίπτωση δεν είναι η μεταρρύθμιση που είχαμε ονειρευτεί. Ασαφείς αρμοδιότητες, απροσδιόριστοι πόροι και πάνω από όλα μια λογική ισοπέδωσης που μας βρήκε και μας βρίσκει ενάντιους. Δε σεβάστηκε την εκφρασμένη με όλους τους τρόπους λαϊκή βούληση των κατοίκων του νησιού μας, και δεν σεβάστηκε τις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες μας.

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες,  βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της, να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να δώσει νέους αγώνες για ένα τόπο που να έχει μέλλον και προοπτική. Αυτή την ιστορική ευκαιρία οφείλουμε να τη μετατρέψουμε σε κομβική αφετηρία μιας νέας πορείας για το δήμο μας, για το νησί μας.
  Νιώθοντας το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στο τόπο μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ζητάμε τη δική σας υποστήριξη και συμμετοχή, σας καλούμε όλους κοντά μας πέρα από κόμματα, χρώματα ή άλλες διακρίσεις.

Οραματιζόμαστε :
Μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί τους πολίτες.
Μια δημοτική αρχή που θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά με σύγχρονο τρόπο τη καθημερινότητα  αλλά, παράλληλα με το όραμά της, θα εμπνέει τους πολίτες.
Μια δημοτική αρχή που θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο τους πόρους της στις δημοτικές περιοχές και στις δημοτικές και τοπικές τους κοινότητες αλλά παράλληλα θα διεκδικεί επιπλέον πόρους με την υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.
Μια δημοτική αρχή που τη λήψη των αποφάσεων της θα καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό με τη συμμετοχή τους, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις, οι πρωτοβουλίες πολιτών.
Μια δημοτική αρχή που θα τη χαρακτηρίζει η σκληρή δουλειά, η σθεναρή και αγωνιστική στάση, χωρίς ανούσιες υπερβολές αλλά και χωρίς την παραμικρή έκπτωση στις διεκδικήσεις της.
Μια δημοτική αρχή με ανοιχτόμυαλους χειρισμούς, με διεκδικητικό πνεύμα και ισχυρή αυτοπεποίθηση, που θα ταυτίζει το εθνικό και Σαμιώτικο συμφέρον με το τοπικό.
  
 Σχεδιάζουμε :
Ένα δήμο σύγχρονο με ανθρώπινο πρόσωπο.
Ένα δήμο κέντρο ουσιαστικής πολύπλευρης ανάπτυξης του πολιτισμού.
Ένα δήμο με αγάπη στο περιβάλλον και με οικολογικές ευαισθησίες.
Ένα δήμο πόλο ανάπτυξης διεποχικού και πολυθεματικού τουρισμού που θα παρέχει παράλληλη στήριξη στον πρωτογενή τομέα και θα αναδεικνύει τα προϊόντα που παράγει το νησί μας τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία.
Ένα δήμο που το μοντέλο λειτουργίας του θα στηρίζεται :
α) στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας που θα εγγυάται τη διατήρηση και αύξηση των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
β) στη διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά δημοτική ενότητα.
γ) στον αυστηρό έλεγχο των εκτελούμενων έργων, προμηθειών και εργασιών.
Και με
«Διαφάνεια παντού για τους πάντες, για τα πάντα»

   Όλα τα παραπάνω μπορεί να ηχούν παράξενα σε αυτές τις μέρες της κρίσης και της απαξίωσης των θεσμών αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε πράξη προχωρώντας σε ρήξεις και ανατροπές, αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος.
Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε εθελοντές, ενώνουμε την αγωνία μας μαζί σας για το μέλλον του τόπο μας.

  Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,
 Η Σάμος πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αναγεννηθεί .Δώστε μας την απαραίτητη δύναμη και εμπιστευτείτε μας. Η προσπάθεια σίγουρα θα είναι δύσκολη.
Αλλά το αξίζει ο  τόπος μας, το δικαιούμαστε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: