Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Μπράβο στον Βουλευτή!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση θητείας αγροτικών γιατρών σε πέντε χωριά του Νομού μας

Οι θέσεις των αγροτικών γιατρών προκηρύσσονται, όπως νόμος προβλέπει, πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των προηγούμενων, έτσι ώστε μέσα στους δύο πρώτους μήνες να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και τους επόμενους τρεις μήνες οι γιατροί να λάβουν την προβλεπόμενη εκπαίδευση στο αντίστοιχο Νοσοκομείο. Με αυτό τον τρόπο, οι αγροτικοί γιατροί τοποθετούνται στο ιατρείο τους πριν αποχωρήσει ο προκάτοχός τους.
Τον Ιούνιο του 2009, το Υπουργείο Υγείας, κατά παράβαση του σχετικού νόμου και επιδεικνύοντας αδιαφορία, δεν προχώρησε σε προκήρυξη των θέσεων πέντε αγροτικών γιατρών στο Νομό μας, στα χωριά Καλλιθέα και Χώρα στη Σάμο και στα χωριά Ράχες, Μαγγανίτης και Καρκινάγρι στην Ικαρία.
Η παράλειψη αυτή θα είχε ως επακόλουθο τα παραπάνω ιατρεία να μείνουν, τουλάχιστον για τρεις μήνες, χωρίς γιατρό. Μετά από σχετικό αίτημα του Βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τοποθέτησε νέους γιατρούς στα παραπάνω ιατρεία και παράλληλα παρέτεινε τη θητεία των απερχόμενων γιατρών έτσι ώστε τα συγκεκριμένα χωριά να μην μείνουν ούτε μια μέρα χωρίς γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: