Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ δεν κοιτάτε σήμερα και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τους δημοσιογράφους στις εκλογές;

Σήμερα το πρωί στις 11 στο ξενοδοχείο "Σάμος" θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κεκλεισμένων των θυρών, για τα οργανωτικά της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και όλο το πολιτικό πλαίσιο για τον "Καλλικράτη" παρουσία και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κας Ζωής Καρκούλια.Πιστεύουμε (και είναι και πρότασή μας αυτό) πως μέσα σε όλα οι κύριοι/ες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα εξετάσουν και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την ελευθερία του τύπου στο νησί κατά την προεκλογική περίοδο.


Πριν από περίπου 2 χρόνια (Νοέμβριο του 2008) το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά πήρε μια δικαστική απόφαση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ελευθεροτυπία.
Δέχτηκε ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να αποκαλύπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα επωνύμων όταν αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον.

Βέβαια στην περίπτωση του Δημήτρη Θάνου και του Γιάννη Νέγρη δεν είχαμε καμία αποκάλυψη αλλά πολύ απλά, ένα ερώτημα για τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ στρατιωτικές υποχρεώσεις του πρώτου αφού πέραν του ότι είναι γιος του υποψηφίου "πράσινου" Δημάρχου Σάμου κ. Στέλιου Θάνου, είναι και Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σάμου.


Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία έχει χάσει την εκτίμησή της για τους δημοσιογράφους.
Θεωρεί δικαίως πολλούς από αυτούς, υπηρέτες του συστήματος και συμμάχους της εξουσίας.
Αυτό γίνεται είτε γιατί φοβούνται μην χάσουν την δουλειά τους, είτε γιατί τους άρεσε ό εύκολος και άκοπος πλουτισμός.
Εμείς αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε είναι πως ο Δημοσιογράφος πρέπει να είναι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ...!
Οφείλει να ελέγχει όσους ασκούν εξουσία και όταν χρειάζεται να έρχεται και σε κόντρα μαζί τους.
Όταν κάνει κάτι διαφορετικό τότε δεν παίζει τον Συνταγματικό του ρόλο και διαστρεβλώνει το δικαίωμα της ενημέρωσης του πολίτη και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία.
Όλα αυτά που βλέπουμε με ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΓΩΓΕΣ και ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ του Τύπου έχουν συνήθως έναν ΣΤΟΧΟ.
Να ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ την δημοσιογραφική έρευνα!


Σίγουρα δεν είμαστε από αυτούς που διαφωνούν στην τιμωρία δημοσιογράφων που διασύρουν και ασυδοτούν εις βάρος ανθρώπων και συνειδήσεων.
Αυτοί θα πρέπει εκτός από τις εκ του νόμου κυρώσεις να ελεγχθούν και πειθαρχικά από αρμόδια συνδικαλιστικά δημοσιογραφικά όργανα.


Έχει όμως πολύ μεγάλη διαφορά η αντίληψη του "εξουσιαστών" να διασύρουν στα δικαστήρια έναν δημοσιογράφο με την απειλή του τυποκτόνου νόμου και την "καραμέλα" "θα σου πάρω το σπίτι, και θα σε πάω στα δικαστήρια"...!


Αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική αντίληψη και αγγίζει και τα όρια του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.




.....αγαπητοί δημοκράτες του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος!
Αγαπητοί κ. Βαρδίκο, κ. Βασιλειά και κ. Θάνο.........!

7 σχόλια:

travakas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
travakas είπε...

Αρχικά ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ούτε και ήμουνα ποτέ...επίσης ούτε και γνωρίζω προσωπικά τον Δημήτρη Θάνο!Φατσικός τον ξέρω και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής,αλλά παρ'όλα αυτά θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρθω στα αληθινά γεγονότα τα οποία απ' όσο ξέρω ο κ. Νέγρης τα γνωρίζει πολύ καλά...!Εχθές μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα με έναν γνωστό-φίλο του κ. Δημήτρη Θάνου μου διαβεβαίωσε ότι το παιδί έχει πρόβλημα με τη καρδιά του και γι' αυτό το λόγο "βγήκε" Ι5 στο στρατό!Ο άνθρωπος αυτός είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενά του,επίσης με πληροφόρησε ότι ο κ.Νέγρης είναι γνώστης αυτής της πληροφορίας...πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις για τους σκοπούς του ιδίου,καθώς διανύουμε και προεκλογική περίοδο!Εάν ήμουν στη θέση σας και χωρίς να θέλω να κρίνω και να σας υποδείξω πως θα κάνετε τη δουλειά σας,θα εξέταζα τη διαδικασία ανέλιξης του εν λόγω κύριου στη θέση του Αντιπροέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σάμου,καθώς και το πόσο αποδοτικός είναι στη θέση αυτή...

aegaio.blogspot.gr είπε...

Ευχαριστώ θερμά τον σχολιαστή travakas .Κανείς δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους απόλυσης του Δημήτρη Θάνου από τον Στρατό και για αυτό ετέθη το ερώτημα.

Ετέθη φίλε σχολιαστή το ερώτημα αυτό διότι όταν ο οποιοσδήποτε απολύεται από τις τάξεις του στρατού ,ειδικά για λόγους υγείας, οφείλει ο ίδιος να προστατεύει τον εαυτό του.

Προσωπικά εάν είχα απαλλαγή από τον στρατό με προβλήματα υγείας θα φρόντιζα να μην προπονούμαι και αγωνίζομαι σε ένα δύσκολο σπορ όπως είναι το βόλλευ ,και θα φρόντιζα να μην παίρνω μέρος σε αγώνες βόλεϋ στη Τουρκία κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού.

Κάτω λοιπον από αυτές τις περιστάσεις ετέθη το ερώτημα.

Τώρα το εάν γνώριζα η όχι για την υγεία του,τον Ιανουάριο του 2010 στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου στην Αθήνα συνάντησα τον Δημήτρη τον Θάνο και πληροφορήθηκα το πρόβλημα υγείας χωρίς να του ζητήσω και ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Όμως άλλο η ημερομηνία αυτή της γνώσης του προβλήματος και άλλο η ημερομηνία η κατά πολύ προγενέστερη της απαλλαγής από τον στρατό.

Γιαυτό και ετέθη το ερώτημα φίλε σχολιαστή.

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην μπορούμε να υποβάλουμε μια ερώτηση σε ένα δημόσιο πρόσωπο.

Σε ευχαριστώ και είναι η τελευταία φορά που σχολιάζω αυτό το άρθρο

Γιάννης Νέγρης

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Καλό θα ήταν παντως να μην μπαίνουμε σε αυστηρα προσωπικές λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ

travakas είπε...

κ. Νέγρη σας ευχαριστώ για την απάντησή σας...τώρα πια είναι πραγματικά η αλήθεια,που κρύβεται το ψέμα και που η παραπληροφόρηση,δυστυχώς δεν μπορώ να το γνωρίζω!Όσο για το σχόλιο του "Λόγος Πολίτη",θεωρώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση από τη στιγμή που ο κ.Θάνος προχωρά δικαστικά το όλο θέμα και φαντάζομαι ότι σαν παρακλάδι της "κύριας γραμμής υπεράσπισης" του, θα αναφέρει ο ίδιος και το πρόβλημα υγείας του,δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται αυτό το ομιχλώδες τοπίο στους αναγνώστες του blog...!Ευχαριστώ

maritsa είπε...

έρχομαι να συμφωνήσω με τον κο travaka123 καθώς ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν είναι υποχρεωμένο κανένα δημόσιο πρόσωπο να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό. Και εαν όντως το γνωρίζατε οι δημοσιογράφοι ίσως δεν θα έπρεπε να το φέρετε στην δημοσιότητα.
Υπάρχουν άλλα θέματα που θα αφορούν τον συγκεκριμένο κύριο και θα μπορούσατε κάλλιστα να ασχοληθείτε εφόσον αποτελεί δημόσιο πρόσωπο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Πάντως κα "Maritsa" δεν σημαίνει ότι αυτό που λέει ο κ. "Travakas123" θα πρέπει να το υιοθετείτε κιόλας γιατί και του ιδίου του είπε κάποιος άλλος μια άλλη άποψη.
Ο κ. Νέγρης λέει τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
Οσο για τον πλυθηντικό σας (κα Μαριτσα) ότι γνωρίζαμε οι δημοσιογράφοι, είναι λάθος, αφού επειδή αυτό το μπλοκ δεν γνωριζε και δεν ειχε ξεκαθαρη εικονα γι' αυτό δεν δημοσίευσε κατι.

Αυτό που διαφωνήσαμε εμείς είναι αποτυπωμένο στο άρθρο αυτό (και σε άλλα) για την ελαφρότητα του δημοσίου προσώπου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Γι' αυτό και δώσαμε το παραδειγμα μιας περσινής δικαστικής απόφασης στο Πειραιά όπου για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων σε ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο, υπήρξε αθωοτική απόφαση για τον δημοσιογράφο.