Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνής Ημέρα Καθαρισμού Ακτών Στη Σάμο

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου. Καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Ποσειδώνιο της Σάμου, στα πλαίσια της 25ης Διεθνούς Ημέρας καθαρισμού Ακτών, 25/09/10 

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 ήταν η 25η Ετήσια Διεθνής Ημέρα Καθαρισμού Ακτών.

Σε όλο τον κόσμο εθελοντικές ομάδες καθαρίζουν ακτές και βυθούς σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποφόρτισης τον ακτών από σκουπίδια, εκπαίδευσης και καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης.
Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποσειδωνίου, η Σχολή Καταδύσεων Aegean Scuba, η ΣΤ1 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολίου, το Αρχιπέλαγος και πολλοί εθελοντές συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για το καθαρισμό του βυθού και της παραλίας του Ποσειδωνίου.
Ο καθαρισμός ξεκίνησε στις 11:00 πμ και ολοκληρώθηκε στις 14:00 μμ.
Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. 8 πλαστικές βάρκες, 12 ρόδες, μπαταρίες σκαφών, δεκάδες μπουκάλια, χιλιόμετρα πετονιάς, πεταμένα δίχτυα με παγιδευμένα ψάρια, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα κάθε είδους ήταν η ψαριά των εθελοντών.



Δημιουργήθηκαν δε τέσσερις μεγάλοι σοροί απορριμμάτων στην προβλήτα του γραφικότατου Ποσειδωνίου. Έγινε λεπτομερής καταγραφή και τα στοιχεία εστάλησαν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Τα στοιχεία αυτά θα προστεθούν στην παγκόσμια αναφορά καθαρισμού ακτών του Ocean Conservancy 2010.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι έμπρακτα έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τη θάλασσα που μας περιβάλει και την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της από ασυνείδητους.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κύριο Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλο για την προμήθεια τους καταδυτικού εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: