Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ευσέβιε έχεις βάλει κι εδώ το χέρι σου; Γιατί είναι κλειστό το εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας στο Καλάμι;

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...!

Σε χρόνιο πρόβλημα έχει καταντήσει το θέμα της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας που βρίσκεται στη περιοχή Καλάμι από το γινάτι κάποιου που ετσιθελικά αποφάσισε για άλλη μια φορά να την κλειδώσει και να στερεί μήνες τώρα από τους πιστούς την δυνατότητα να την επισκέπτονται.
Ένα εκκλησάκι που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής έχει κατασκευαστεί τουλάχιστον πριν το 1900 και έχει γράψει την δική του ιστορία, αφού το συντηρούσαν για πολλά χρόνια.
Ένα εκκλησάκι που έχει όχι μόνο την ιστορική του σημασία αλλά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον!
Πριν από 15-17 χρόνια περίπου, δίπλα από το εκκλησάκι αυτό, κάποιος κάτοικος της περιοχής, αγόρασε ένα κτήμα και χρόνο με τον χρόνο αποφάσισε να χτίσει κάποια σπίτια που από το αποτέλεσμα βέβαια δεν είχαν καμία σχέση με το πολεοδομικό κατεστημένο της περιοχής.
Άρχισε να δηλώνει ξένες ιδιοκτησίες ως δικές του και έτσι πολλοί γείτονες αποφάσισαν να τον πάνε στα δικαστήρια μέχρι τελικά να δικαιωθούν.
Όταν ο κύριος αυτός είδε ότι δε μπορούσε να δικαιολογήσει την πολύ μεγάλη δόμηση από τα σπίτια που είχε κάνει και είχε ξεπεράσει κατά πολύ ότι ίσχυε πολεοδομικά, αποφάσισε να δηλώσει και το εκκλησάκι αυτό ως ιδιοκτησία του λέγοντας πως έχει σχετικά παραστατικά.
Μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχοντας μανία καταδίωξης άρχισε να "τιμωρεί" σε πολλές περιπτώσεις όλους τους κατοίκους του Καλαμίου κλειδώνοντας την εκκλησία.
Το θέμα έχει γίνει και προϊόν ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ έχει ενημερωθεί πάρα πολλές φορές από τους κατοίκους και η Μητρόπολη Σάμου χωρίς να έχει δώσει λύση.
Σύμφωνα με αναφορές ιερέων που τους έχουμε ρωτήσει, αυτή η εκκλησία ανήκει στην ενορία του Αγ. Θεόδωρα στο Κατσούνι.
Η εκκλησία της Ευαγγελίστρας - Αγίου Φανουρίου
Πιστεύουμε πως πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, αφού τελικά χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του αν είναι ή δεν είναι ιδιοκτησία του, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να στερεί από το χριστεπώνυμο πλήθος το δικαίωμα να ασκεί τα χριστιανικά του καθήκοντα και να κλειδώνει μια εκκλησία!!!
Είναι απαράδεκτο ένας Μητροπολίτης να μην μπορεί να δώσει λύση στο θέμα αυτό, να μην έχει εξετάσει και να ξεκαθαρίσει...
  1. Την ιστορικότητα αυτής της εκκλησίας
  2. Την αρχαιολογική της σημασία
  3. Το ιδιοκτησιακό της καθεστώς 
  4. Την σωστή της λειτουργία αφού είναι η μοναδική εκκλησία στο Καλάμι

Τέλος θα πρέπει ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος να μας απαντήσει σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα...
Ο κόσμος βρίσκει την πόρτα κλειδωμένη και αφήνει το λάδι απ'έξω
ΈΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΕΙ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: