Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση με πολλά ερωτήματα της Σαμιακής Γνώμης, στην τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Βαθέος κ. Κοχλιού για τα στέγαστρα.


Αγαπητέ κ. Αντιδήμαρχε

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την συμπάθειά μας προς το πρόσωπό σας, για την αγωνιστικότητα που δείχνετε σαν δημοτικός σύμβουλος και ιδιαίτερα από τότε που αναλάβατε σαν αντιδήμαρχος, μετά την τοποθέτησή σας το 2009, από τον Δήμαρχο Βαθέος κ. Φίλ. Πετρούσκα.

Τώρα.
Μπαίνοντας στην ουσία της απάντησης που δίνετε στο σχετικό δημοσίευμά μας για το στέγαστρο της Αμπέλου, θα σας επισημάνουμε πρώτα μερικές παρατηρήσεις μας.

  1. Επειδή πρέπει να δίνετε προσοχή και στην παραμικρή λέξη που υπάρχει σε ένα άρθρο,  (γιατί  έχει την σημασία του αυτό), θα δείτε ότι πουθενά δεν γράφουμε για στέγαστρο στις Σταυρινίδες, αλλά ξεκάθαρα λέει το άρθρο μας: «…Μιλώντας με πυροσβέστες του εθελοντικού πυροσβεστικού  κλιμακίου Αμπέλου Σταυρινήδων έμειναν έκπληκτοι…».   Που σημαίνει πως γνωρίζουμε, ότι δεν υπάρχει κλιμάκιο στις Σταυρινήδες, γι’ αυτό και το αναφέρουμε ως «Αμπέλου Σταυρινήδων»
  2. Μας γράφετε πως «…Λαμβάνοντας υπόψη την παρατήρηση σας σχετικά με την 'ελλειψη στεγάστρου στην Άμπελο θεωρούμε ότι η πρόταση σας είναι θετική και θα απασχολήσει σύντομα το Δ.Σ των  εθελοντών Πυροσβεστών» Επειδή μάλλον δεν θυμάστε καλά κ. Αντιδήμαρχε, σας ξαναθυμίζουμε πως το αίτημα αυτό των εθελοντών της Αμπέλου έχει ξανατεθεί, την τελευταία φορά στην σύσκεψη με όλα τα εθελοντικά κλιμάκια της Σάμου, που είχε γίνει πριν το καλοκαίρι, στη Πυροσβεστική υπηρεσία, κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη των Π.Υ. Βορέιου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαντή. Όπως επίσης έχει τεθεί σε σύσκεψη παρόμοια που έγινε στον Δήμο Βαθέος.
  3. Μια αρκετά σημαντική παρατήρηση (για εμάς) που έχουμε να κάνουμε, είναι ότι η επιστολή σας αυτή, παρουσιάζει πολύ μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αφού για άλλα πηγαίναμε κι άλλα…μας βγήκαν!
  4. Παρατηρούμε ότι έπρεπε να αναλάβει υπεύθυνος ένας επαγγελματίας του είδους, για να καταλάβετε ότι έχουν απολεσθεί υλικά. Αν δηλαδή ο κύριος Καπνιάς δεν «ανακάλυπτε» την απώλεια των υλικών και παραλάμβανε…. τότε όλοι θα είχαν την εντύπωση ότι υπάρχει στέγαστρο στην Αγία Παρασκευή και φυσικά, γεννάται το ερώτημα, αν θα είχαν διπλοπληρωθεί αυτά τα υλικά για να καλυφθεί η απώλεια αυτή.
  5. Επίσης παρατηρούμε πως βγαίνει ένα θέμα στην δημοσιότητα από εσάς τους ίδιους, (Δήμος Βαθέος) και ο Σαμιακός λαός μαθαίνει από σπόντα ότι έχει γίνει μια δαπάνη......σε υλικά τα οποία χάθηκαν και για ένα στέγαστρο που δεν έγινε ποτέ. Γιατί μέχρι τώρα σε κανέναν δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες; Δηλαδή που πήγαν αυτά τα υλικά, αν οι άμεσα υπεύθυνοι, έχουν τιμωρηθεί και φυσικά αν έχουν πληρώσει τμήμα του ποσού των 989,540 Ευρώ (337.185, 75 δραχμές)!

Τώρα προχωρούμε στα ερωτήματα που γεννιούνται κατά την ανάγνωση που κάναμε στην απάντηση που μας στείλατε πριν από λίγες ώρες .

1.      Μας αναφέρετε πως μετά από πρότασή σας υιοθετήθηκε  η άποψή σας να αποκτήσουν τα εθελοντικά κλιμάκια νομική υπόσταση ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
    Έχει σημασία να μας πείτε ΠΟΤΕ ακριβώς (ημερομηνία) απέκτησε Νομική υπόσταση το     όργανο αυτό;
2.      Μας γράφετε πως το τιμολόγιο του προμηθευτή κ. Τσαρδούλια κόπηκε στις 24-8-2008 και αφορά ποσό 989,540 ευρώ, αλλά και ότι είναι το μοναδικό τιμολόγιο που έχει κοπεί προς τον δήμο, για το στέγαστρο της περιοχής Αγία Παρασκευή – Νησί. 
Μήπως έχουν κοπεί κι άλλα τέτοια τιμολόγια και ποσά (ίδια μεταξύ τους για κάθε στέγαστρο εθελοντικού κλιμακίου της κάθε  περιοχής);
Εμείς γιατί κ. Αντιδήμαρχε έχουμε ίδιο τιμολόγιο με ημερομηνία 24-4-2008 και με το ίδιο ποσό των 989,540 ευρώ;
3.      Ας υποθέσουμε λοιπόν καλοπροαίρετα ότι έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στην επιστολή σας .
Ρωτάμε λοιπόν να μάθουμε (αν μας απαντήσετε βέβαια), πότε απέκτησε νομική υπόσταση το όργανο των εθελοντών, ποιο ήταν το Δ.Σ. στις 24-4-2008 κατά την παραλαβή και ποιος υπογράφει το Τιμολόγιο - Δελτίο Αποστολής;
Ήταν νομικό πρόσωπο όταν έγινε η δαπάνη;
Δηλαδή όταν έγινε η δαπάνη πιο καθεστώς ίσχυε;
4.  Λέτε πως «….Η σχετική δαπάνη έγινε κατ εντολή του Δημάρχου Βαθέος και υλοποιήθηκε».
Ρωτάμε να μας απαντήσετε η εντολή αυτή του Δημάρχου ΔΕΣΜΕΥΕΙ το νομικό πρόσωπο;
5.      Ρωτάμε να μας πείτε ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ το σχετικό τιμολόγιο – δελτίο αποστολής; Γιατί αν δεν το υπογράφει κανείς, γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι τουλάχιστον φορολογική παράβαση!
6.      Κύριε Αντιδήμαρχε ποιος πλήρωσε την δαπάνη κατασκευής (αν κατασκευάστηκε) που έγινε το στέγαστρο και ποιος ασκεί τον έλεγχο;
7.      Λέτε πως «….Το αίτημα προς τον Δήμο υπεβλήθη από τον Εθελοντικό κλιμάκιο Αγίας Παρασκευής στις 18.2.2008 και το υπογράφει η ομάδα των εθελοντών της Περιοχής». Όπως γνωρίζετε πουθενά στον κόσμο ένα αίτημα που υποβάλλεται σε έναν δήμο ή μια δημόσια υπηρεσία δεν φέρει υπογραφή αόριστη ως ομάδα εθελοντών, γιατί τότε δεν είναι υπογραφή. Ποιος είναι αρχηγός του Εθελοντικού Κλιμακίου στην Αγία Παρασκευή στις 24-4-2008;
Δηλαδή κάποιος είναι αρχηγός σε μια εθελοντική ομάδα, κάποιος την εκπροσωπεί και δεν «συμπαρασήρει» σε ένα τέτοιο αίτημα όλους τους εθελοντές. Π.χ όταν ένας σύλλογος υπογράφει ένα αίτημα, υπογράφει από κάτω το Δ.Σ. και όχι ΟΛΑ τα μέλη του συλλόγου.
8.    Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε, που θα κατασκευάζατε το στέγαστρο της Αγίας Παρασκευής.και σε ποιο ακριβώς σημείο;
9.      Γιατί κ. Αντιδήμαρχε στο εθελοντικό κλιμάκιο της Αγίας Παρασκευής δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής όπως γίνεται σε ΟΛΑ τα Νομικά Πρόσωπα Δ.Δ.;
10.  Ποιος θα πληρώσει την απώλεια των υλικών όπως σας έχει ενημερώσει ο νυν υπεύθυνος κ. Καπνιάς και που είναι λεφτά των φορολογουμένων πολιτών;

Αυτά προς το παρόν είναι τα ερωτήματά μας και αναμένουμε από εσάς κ. Αντιδήμαρχε απαντήσεις, γιατί θεωρούμε ότι ίσως εν αγνοία σας, έχουν γίνει ΣΟΒΑΡΑ στραβοπατήματα και θα πρέπει να δούμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα αν ο Δήμος Βαθέος ΣΕΒΕΤΑΙ τα χρήματα του Σαμιακού και Ελληνικού Λαού.
Ελπίζουμε να μην επανέλθουμε και οι απαντήσεις σας να μας καλύψουν.

Με τιμή «Σαμιακή ΓΝΩΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: