Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου 27/09/10 κ. Πέτρου Παριανού


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2010 ο κος Παριανού Πέτρος έβαλε 2 θέματα προ ημερησίας διάταξης. Το πρώτο είχε να κάνει με ένα οικόπεδο πλησίον του κολυμβητηρίου που ανήκει στο Δήμο Καρλοβασίων. Από αυτό το οικόπεδο που όλο το καλοκαίρι δεν το καθάρισε ο Δήμος, έβγαιναν αρουραίοι και φίδια κλπ. και πήγαιναν στα διπλανά σπίτια. Οι κάτοικοι πάρα πολλές φορές ενοχλούσαν το Δήμαρχο προφορικά αλλά τίποτα. Απάντηση σ’ αυτό το θέμα από το κο Δήμαρχο ήταν ότι στο οικόπεδο δίπλα υπήρχε άλλο καλλιεργήσιμο και δεν μπορούσε να πάει μηχάνημα.
Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με το πάρκο κεραιών στην περιοχή Αγριάδες όπου οι ιδιοκτήτες δεν συμφωνούν με την πρόταση του Δημάρχου για ενοικίαση 500 ευρώ το μήνα από το Δήμο. Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι περιμένουν τη διαταγή του εισαγγελέα για απομάκρυνση κεραιών και του κοντέϊνερ όπου εκεί μέσα είναι τα μηχανήματα της Σαμιακής Τηλεόρασης. Αυτό δε, έχει σφραγιστεί και τα κλειδιά κρατούν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου.
Σε θέματα ημερησίας διάταξης ο κος Παριανού Πέτρος αναφέρει ότι εάν είχε γίνει κανονικά η δημοπρασία για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην περιοχή Ποτάμι, ο Δήμος θα είχε όφελος 100.000 ευρώ και άνω. Τώρα, με τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κυρίου Δημάρχου το έργο αποφασίστηκε να δοθεί με την μορφή του κατεπείγοντος. Μέχρι σήμερα δε, ούτε οικονομικό όφελος έχει ο Δήμος ούτε έχει τελειώσει. Παρακολουθώντας κάποιος το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό θα έβλεπε τον Δήμαρχο να χάνει την ψυχραιμία του, να αποκλείει όσους διαφωνούν μαζί του και να παραπλανεί όσους αναζητούν την αλήθεια.
Τέλος, για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κος Παριανού Πέτρος δήλωσε: «Το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) ενέκρινε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής εντάσσοντας σε αυτή τα τμήματα των Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΣΥΡΟΣ), Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΣΑΜΟΣ), Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΧΙΟΣ).
Η ίδρυση της Σχολής αυτής θα συμβάλει Α) στην εγγραφή των αποφοίτων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και στην ολοκλήρωση της απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τμημάτων της. Β) στο σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων τμημάτων ειδικότητος Μηχανικού στη Σύρο, Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέου Τμήματος Θετικής Επιστήμης στη Σάμο. Αυτά ενέκρινε ημέρα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ).
Ο κος Παριανού Πέτρος επικοινώνησε με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κου Πανάρετου και τον διαβεβαίωσε ότι η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σάμο παραμένει και δεν μετακινείται. Την ίδια διαβεβαίωση είχε και από το γραφείο του Προέδρου του ΣΑΠΕ κου Ανδρέα Λύτρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: