Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΔΙΚΟ και ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ήταν αντιπολίτευση γιατί ήταν ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ;;;

Επειδή εμείς κ. Βουλευτά και κ. αξιότιμε Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Σάμου δεν ξεχνούμε και επειδή έπεσε μεγάλη υπεράσπιση στην απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου (και Πρωθυπουργού της χώρας) να κάνει ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ενώ η Σάμος ΚΑΙΓΟΤΑΝ, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό μόνο δείγμα τι έκανε ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου όταν άλλες περιοχές της Ελλάδας καίγοταν αλλά και πνιγόταν.

Mάλιστα το ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ακόμα και στην προσωπική του ιστοσελίδα!!!

Οπως βλέπετε κ. Βαρδίκο ΤΟΤΕ ο κ. Παπανδρέου ήταν επισκέπτης ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ...!!!!!!!!!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ........



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΠOΛITIKHHμερομηνία δημοσίευσης: 30-06-07




Επίσκεψη Παπανδρέου σε πληγείσες περιοχές
Toυ Κ. Π. Παπαδιοχου
Εσπευσμένα επέστρεψε από τη Γενεύη, όπου προήδρευσε στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Γ. Παπανδρέου προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Ο κ. Γ. Παπανδρέου αρχικά μετέβη στο Μενίδι και την Πάρνηθα, ενώ εν συνεχεία είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί με ελικόπτερο το Πήλιο και την Αγιά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του όταν έφθασε στις εγκαταστάσεις του Μον Παρνές έκανε λόγο για «βιβλική καταστροφή», ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι σήμερα δεν είναι μια ημέρα για να μιλήσουμε για ευθύνες, αλλά για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ευθύνες».
Υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κατηγορούν την κυβέρνηση για την έκταση που έλαβαν οι προχθεσινές πυρκαγιές. Οπως αναφέρουν, η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν πλήρως ανεπαρκής ως αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης της δημόσιας διοίκησης την τελευταία τριετία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως υπήρξε επίσης έλλειψη συντονισμού για την οποία υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες. Ευθύνες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω παρεμβάσεων του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και διά της κοινοβουλευτικής οδού. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι η προχθσινή καταστροφή θα αποτελέσει πρόσθετο σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου κατά τη μεθαυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.


Ιούλιος, 2007


Επόμενη Σελίδα »

“H Ελλάδα περνάει μια εθνική δοκιμασία, μια εθνική τραγωδία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Νομού Αχαΐας.

Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“H Ελλάδα περνάει μια εθνική δοκιμασία, μια εθνική τραγωδία.
Χάνουμε τον φυσικό μας πλούτο, χάνονται περιουσίες, παραγωγικός ιστός σε πάρα πολλές περιοχές, χάθηκαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Από την αρχή και επίμονα ζήτησα εθνική συνεννόηση. Να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου.

Δυστυχώς, αδικαιολόγητα και αβασάνιστα απορρίφθηκε η πρόταση μου. Όμως η κρίση παραμένει.
Παραμένουν οι απειλές για όλο το καλοκαίρι. Παραμένουν πύρινα μέτωπα που απειλούν αβοήθητους πολίτες.
Έλλειψη συντονισμού, έλλειψη πρόληψης, έλλειψη σωστής οργάνωσης και αξιοκρατικής στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Τεράστιες ευθύνες τις οποίες βεβαίως δεν είναι η ώρα να τις αναλύσουμε, με μια κυβέρνηση απούσα και έναν πρωθυπουργό θεατή.
Επιμένω και σήμερα, στην ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Τη συστράτευση μας γι’ αυτή τη νέα οικολογική εθνική κρίση.
Επιμένω να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για μια πανστρατιά, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα.
Ως μικρή ελάχιστη προσφορά, καλώ όλα τα μέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο χώρο του συνδικαλισμού, της νεολαίας να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια και της Πολιτείας, των πυροσβεστών και των εθελοντών στη μεγάλη μάχη για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, η τραγωδία που έχει χτυπήσει τη χώρα μας.
Θεωρώ αυτονόητο, γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση, την αναστολή όλων των εσωκομματικών δραστηριοτήτων όσο διαρκεί αυτή η κρίση, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σε μια πανστρατιά να παλέψουμε για να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή. Μια πανστρατιά όλων των Ελλήνων, με εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού.

Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μαγνησίας

Νεάπολη, Βόλος, 13 Οκτωβρίου 2006
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Βόλο
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Βόλο
ΠΑΣΟΚ — Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων την Νεάπολη Βόλου και το Πεδίον του Άρεως όπου στεγάζονται επιχειρήσεις.

Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Εμείς είμαστε εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά αισθάνονται αγανάκτηση και εγκατάλειψη, και να μοιραστούμε τον ανθρώπινο πόνο τους. Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι εικόνες. Αυτό μόνο θα ήθελα σήμερα να πω. Νομίζω ότι δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Οι εικόνες μιλάνε. Και ευθύνες υπάρχουν και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν."
 www.papandreou.gr

Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Σταυρός Δήμος Ρεντίνας, Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2006
Επίσκεψη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
ΠΑΣΟΚ — Δηλώσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα την Εγνατία Οδό στο ύψος της Ρεντίνας, τα Βρασνά Ασπροβάλτας και τον Σταυρό του Δήμου Ρεντίνας.

Μετά την επίσκεψή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


"Ήρθαμε εδώ, πρώτα απ' όλα, για συμπαράσταση στους πληγέντες.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει αποζημίωση και να δοθούν προκαταβολές, για να περάσουν τον χειμώνα όσοι έχουν πληγεί.

Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλή, που άφησε υπουργούς του να κόβουν κορδέλες στα μεγάλα έργα όπως την Εγνατία, πριν να έχουν τελειώσει, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την μεγάλη πλημμύρα.

Έχει ευθύνη ο Νομάρχης και η Νομαρχία, που αντί να αξιοποιούν τα λεφτά των φορολογουμένων για τα απαραίτητα έργα, τα αντιπλημμυρικά, και τα έργα για τους χειμάρρους, αυτά πάνε για διαφημίσεις.

Βούλα έχεις πολύ δουλειά μπροστά σου, μεθαύριο, μετά τις εκλογές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Και με το οργανωτικό σου μυαλό, την διοικητική σου ικανότητα, την εργατικότητά σου, τον δυναμισμό σου, την τιμιότητά σου, είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις την όψη αυτού του Νομού. Θα αλλάξεις την όψη ενός Νομού που μπορεί να πάει πολύ μπροστά, με άξιους ανθρώπους. Θα απαλλάξεις τον Νομό απ' την αντίληψη της αδιαφάνειας, την αντίληψη της ρουσφετολογίας, την αντίληψη της απαξίωσης και της αδιαφορίας.

Καλή επιτυχία. Θα δουλέψουμε μαζί στην προσπάθεια αυτός ο Νομός να πάει μπροστά, και μπορεί να πάει μπροστά. Να αλλάξει η όψη αυτού του Νομού και να σταθούμε κοντά στον κόσμο."

www.papandreou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: