Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εμπρησμοί σε Σάμο - Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες έδιναν εως και αργά χθες το βράδυ εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της Σάμου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα μέτωπα που ξέσπασαν κάτω από ιδιαίτερα περίεργες συνθήκες κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Από τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης εως και τις έξι το πρωί, ξέσπασαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών στο νησί του Αιγαίου, προκαλόντας τον πανικό σε ντόπιους και παραθεριστές. Εκατοντάδες στρέμματα στο Κοκκάρι της Σάμου μετατράπηκαν σε στάχτη παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη «ρίχθηκαν» αεροπλάνα και ελικόπτερα της πυροσβεστικής.
Τόσο οι πυρκαγιές της Σάμου, όσο και στην Ηλεία όπου μόλις τις τελευταίες 48 ώρες ξέσπασαν τρεις διαφορετικές εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, είναι έργο εμπρηστών εκτιμούν οι πυροσβέστες.
Τα απανωτά μέτωπα μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, σίγουρα, προέρχονται από ανθρώπινο χέρι και σίγουρα από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, μια και οι εκτάσεις που ξεσπασαν οι πυρκαγιές, είναι δασικές και δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος από πλευράς οικοπεδοποιήσεων. Παρά τις έρευνες πάντως, και στις δύο περιοχές, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν κάποιον ύποπτο.

πηγη: Εφημερίδα Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: