Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Αφού ο κ. Παπανδρέου ξέρει που είναι τα λεφτά!

"Στέγνωσε" ο Ο.Ε.Κ.- τέλος τα δάνεια και η επιδότηση ενοικίου


Παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού για να γλιτώσουμε τη στάση πληρωμών, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι προ των πυλών.

Ο Ο.Ε.Κ. ο οργανισμός που δίνει δάνεια σε ιδιωτικούς αλλά και σε δημοσίους υπαλλήλους και επιδοτήσεις ενοικίων έχει στεγνώσει στην κυριολεξία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην δέχεται πλέον νέες αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, επισκευαστικά δάνεια και αιτήσεις για επιδοτήσεις ενοικίου.

Αυτή η πρόταση εστάλη στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο προς έγκριση.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτήματα καθώς πλέον το μόνο μέλημα του Οργανισμού είναι να προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στα δάνεια που ήδη έχει εγκρίνει έστω και με καθυστέρηση τριών ή τεσσάρων μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 τα αποθεματικά του οργανισμού ήταν 750 εκατομμύρια ευρώ και τώρα πλέον είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα δηλαδή κατά 600 εκατομμύρια. Η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για τον ΟΕΚ είναι να του καταβληθούν από το ΙΚΑ οι εισφορές, οι οποίες φθάνουν στο εξωπραγματικό ποσό των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του το ΙΚΑ δεν δίνει τις συγκεκριμένες εισφορές γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να καταβάλει τις συντάξεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: