Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ποια Δημοτικά Ιατρεία;;; Αυτά που έφτιαξαν οι Δήμαρχοι της Σάμου;;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ. ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω συνταγογράφησης φαρμάκων στα Δημοτικά Ιατρεία προτείνει ο Παντελής Ασπραδάκης

Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής, ανέδειξε τη σημαντικότητα συνταγογράφησης φαρμάκων στα Δημοτικά Ιατρεία με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μια τέτοια προσπάθεια θα διευκολύνει και θα εξυπηρετεί τους πολίτες ενώ θα συντελέσει στη μείωση της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας.

Τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Αττικής, ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει: «με τις ελλείψεις υποδομών παροχής υγείας και υγειονομικής περίθαλψης αλλά και με τα κέντρα υγείας που αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα εξαιτίας κυρίως της κακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, τα δημοτικά ιατρεία αποτελούν πολλές φορές λύση για τους δημότες που θέλουν να εξεταστούν αλλά και να συνταγογραφήσουν φάρμακα». Μέσω αυτής της τοποθέτησης, αναδεικνύει ξανά την ανάγκη δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και την αναβάθμιση τον Κέντρων Υγείας σε όλη την Περιφέρεια Αττικής. Τα Δημοτικά Ιατρεία, παρότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των τοπικών κοινωνιών και οι δημότες προσφεύγουν σε αυτά καθημερινά, δεν υπάρχει δυνατότητα για συνταγογράφηση φαρμάκων. Και αυτό παρά το ότι ως ένα βαθμό ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας. Ο Παντελής Ασπραδάκης καταλήγει στην ερώτηση:
«Με το δεδομένο ότι τα δημοτικά ιατρεία προσφέρουν αξιόλογες και αναγκαίες υπηρεσίες πρόληψης υγείας, ιδιαίτερα σε χαμηλού εισοδήματος πολίτες αλλά και ηλικιωμένους, Ερωτάστε:

1) Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί για τα δημοτικά ιατρεία η παρουσία γιατρών κάποιων ειδικοτήτων -ορισμένες ημέρες της εβδομάδας- προς εξυπηρέτηση των πολιτών και με σκοπό τη συνταγογράφηση φαρμάκων;»

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ενισχύοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: