Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σάμο της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ


Ο κύριος όγκος δραστηριοτήτων της επιχείρησης ήταν στη Σάμο.Η εταιρεία φέρεται να μην είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος με αποτέλεσμα όλα τα φορολογικά στοιχειά που εξέδιδε να θεωρούνται εκ του Νόμου πλαστά και εικονικά .
Ο έλεγχος μέχρι στιγμής εμπλέκει στην έρευνα
5 Οικονομικές Εφορίες οι οποίες με εντολή αρμοδίων ερευνούν τις δραστηριότητες της εταιρείας που είχε ως αντικείμενο της την συντήρηση και εγκατάσταση ασανσέρ.
Το πρόβλημα στην όλη ιστορία είναι ότι εκ του Νόμου έχουν ευθύνη ,και αυτός που εξέδωσε τα πλαστά εικονικά τιμολόγια άλλα και όσοι είχαν (λήπτες)συναλλαγές μαζί του.


Περιμένουμε τις αντιδράσεις της Δικαιοσύνης

Συμπληρωματικό σημείωμα πληροφόρησης,γιατί ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα ,και μας λένε διάφορα του τύπου πως το γνωρίζει ο λήπτης ότι έιναι εικονικά τιμολόγια κλπ

Νόμος 2523/1997

ΦΕΚ Α' 179/11/9/97

Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις


Άρθρο 6
Πρόστιμα Φ.Π.Α. για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία


1. Στο Φ.Π.Α. όταν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι ο υποκείμενος στο φόρο, ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του, διενήργησε έκπτωση φόρου εισροών ή έλαβε επιστροφή φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις περί Φ.Π.Α., ή ως εκδότης δεν απέδωσε φόρο, με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο ισόποσο με το τριπλάσιο του φόρου που εξέπεσε ή που επιστράφηκε ή δεν απέδωσε, ανεξάρτητα αν δεν προκύπτει τελικά ποσό φόρου για καταβολή.
Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται και στα πρόσωπα του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. που έλαβαν επιστροφή φόρου με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν οι ίδιοι
2. Η έννοια των πλαστών και εικονικών στοιχείων ορίζεται από τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 19 του παρόντος νόμου.


Αναρτήθηκε από aegaio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: