Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αυτή ειναι συννενόηση!

Ανακοίνωση Νομαρχών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου για το ζήτημα της κατάργησης της βίζας σε τούρκους επισκέπτες

Αναγκάζονται να βγάλουν ανακοίνωση οι Νομάρχες του Αιγαίου μετά τα σχόλια εις βάρος τους.

Σας ΡΩΤΆΜΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ το αίτημα σας αυτό το φέρατε στα Νομαρχιακά Συμβούλια;απαντήστε με ένα ναι η ένα ου,τα άλλα είναι εκ του πονηρού.


Με κοινή ανακοίνωσή τους οι 4 νομάρχες του Ανατολικού Αιγαίου απαντούν σε σχόλια και δημοσιεύματα Κυριακάτικων φύλλων αθηναϊκών εφημερίδων σχετικά με το αίτημα που έχει υποβληθεί για κατάργηση της βίζας σε τούρκους επισκέπτες με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα οι Νομάρχες Λέσβου- Παύλος Βογιατζής, Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Σάμου- Μανώλης Κάρλας και Δωδεκανήσων- Γιάννης Μαχαιρίδης στην ανακοίνωσή τους θυμίζουν ότι «Υπομνήματα και αιτήματα για επανεξέταση των κριτηρίων της βίζας σε τούρκους επισκέπτες έχουν υποβληθεί κατά καιρούς από φορείς των νομών του αιγαίου. Πρόσφατα (Μάρτιος 2010) υποβλήθηκε υπόμνημα που θέτει εκ νέου το ζήτημα στον πρωθυπουργό, και το οποίο συνυπογράφουμε οι Νομάρχες και μαζικοί φορείς από όλους τους νομούς του ανατολικού Αιγαίου».
Τονίζοντας ότι το χρόνιο αυτό αίτημα «έχει προκύψει από την εξέταση των αναγκών των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών» αναφέρουν:
«Θεωρούμε ότι δημοσιεύματα που αναπαράγουν ακραίες θέσεις και υιοθετούν ακραία φρασεολογία λειτουργούν υποβολιμαία επιχειρώντας να «ψαρέψουν σε θολά νερά», ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα πλήττουν το δίκαιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών να ληφθούν θετικά μέτρα προς την ανάπτυξη του τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: