Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η ημέρα της Γης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 22 Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα της Γης, με σκοπό να κινητοποιήσει ανθρώπους, κυβερνήσεις, οργανισμούς και επιχειρήσεις για έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη.
Ασφαλώς, δεν ξεμπερδεύουμε με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη «μάνα γη» με τον ημερήσιο κατ’ έτος εορτασμό της, εκφωνώντας λογύδρια ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάνοντας μια συμβολική καλή πράξη.
Όμως κατά την ημέρα αυτή, μας δίνεται μια ευκαιρία να βάζουμε κάτω τα κεφάλια μας για να μεθοδεύουμε και να οργανώνουμε τις δράσεις, τις πολιτικές και τις συμπεριφορές μας, ώστε να δικαιούμαστε να λέμε ότι ανταποδίδουμε στον τροφοδότη πλανήτη μας, την φροντίδα που δικαιούται.
Με αυτό το σκεπτικό, ας τη γιορτάσουμε και εμείς εφέτος την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, ουσιαστικά, αναλαμβάνοντας οργανωμένα μια από τις παρακάτω ενδεικτικές δράσεις :
-Καθαρισμό της περιαστικής βλάστησης κάποιου χωριού που κινδυνεύει να καεί σε μια δασική πυρκαγιά.
-Οργάνωση εκδρομών στους αγροτικούς και δασικούς δρόμους και καθαρισμός των ρείθρων τους ή τα κλαδιών που εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων.
-Περισυλλογή σκουπιδιών που έχουν πεταχτεί στην ύπαιθρο.
-Διάθεση του μηχανήματος που διαθέτουμε (οι εργολάβοι) για να αποκατασταθεί η βατότητα ενός αγροτικού ή δασικού δρόμου.
-Διάθεση του φορτηγού μας ή του αγροτικού μας, για να μαζεύει τα χόρτα ή τα κλαδιά ή τα σκουπίδια που θα συγκεντρώνονται στους δρόμους.
Εάν αποφασίσετε να δράσετε έτσι ή με άλλον τρόπο, δηλώστε το είδος και τον χώρο της δράση σας στον αντίστοιχο Δήμο, ο οποίος θα συντονίζει την όλη προσπάθεια στα διοικητικά του όρια.
Συνιστούμε να συνεργαστείτε με την πλησιέστερη της δράσης σας Εθελοντική Ομάδα, που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τα δρομολόγια, διαθέτοντας ταυτόχρονα και ασύρματη επικοινωνία.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θα αναθέσει σε όσους από τους υπαλλήλους της, που ως εθελοντές θα συμμετέχουν, την καθαριότητα του περιαστικού δάσους του Δ.Δ. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ.
Να μια ευκαιρία να παραφράσουμε τη ρήση του Κένεντυ «μη ρωτάτε τι κάνει η Γη για μένα αλλά να ρωτάτε, τι κάνω εγώ για τη Γη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: