Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Ατελέσφορη η νέα κατανομή των δρομολογίων της Ο.Α για τη Σάμο"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος, 23-4-2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ Αριθ. Πρωτ.:οικ.Γ.Ν.827

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση: Δερβενακίων και Αλέξη Αλέξη ΠΡΟΣ:

Ταχ. Κώδικας: 83 100 ŸΥπουργείο Μεταφορών, Υποδομών

Τηλ.22733 50401,50403 και Δικτύων

ΦΑΞ 2273025444 -γραφείο Υπουργού

E-mail:nomarxis@samos.gr -Υ.Π.Α γραφείο Διοικητή

OLYMPIC AIR

γραφείο Προέδρου

ΚΟΙΝ: Βουλευτή Σάμου κ. Π.Χ. Βαρδίκο

ΘΕΜΑ: «Ατελέσφορη η νέα κατανομή των δρομολογίων της Ο.Α. για τη Σάμο»
Η OLYMPIC AIR ανακοίνωσε ότι από 1ης Μαΐου 2010 τροποποιεί τα δρομολόγια της προς Σάμο με τελευταία αναχώρηση από Αθήνα προς Σάμο την 15.00 ώρα, κάθε μέρα.

Οι επιπτώσεις από την απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του νησιού, εν όψει μάλιστα και της Τουριστικής Περιόδου, θα είναι δραματικές σε βάρος του Νομού μας κυρίως για τους παρακάτω βασικούς λόγους:
1. Οι μετακινήσεις, αυθημερόν, τόσων ατόμων για επαγγελματικούς, ιατρικούς ή άλλους λόγους απαιτούν μία πτήση με αναχώρηση από Αθήνα το νωρίτερο στις 18.00 ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να διανυκτερεύσει και να έχει, χωρίς λόγο, επιπλέον κόστος.
2. Μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών της Σάμου έρχεται με τακτικές πτήσεις από το εξωτερικό και χρησιμοποιεί απογευματινές ανταποκρίσεις προς Σάμο. Στην περίπτωση αυτή θα είναι καταστροφικό για τους πελάτες αυτούς να αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα για να πετάξουν την επομένη προς Σάμο και πραγματικά η εξέλιξη αυτή θα τους αποτρέψει να μας επιλέξουν ως προορισμό.
Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ποσοστό 15% τουλάχιστον των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας είναι μεμονωμένοι και χρησιμοποιούν τακτικά δρομολόγια για να φτάσουν στον προορισμό.
Για όλα αυτά η περικοπή της απογευματινής πτήσης προς Σάμο θα έχει σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού και προφανώς θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουριστική μας κίνηση και μάλιστα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία .
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να παραμείνει ως έχει η απογευματινή πτήση προς Σάμο (ώρα αναχώρησης από Αθήνα πέραν της 18.00)και για τους θερινούς μήνες και συγκεκριμένα από 1ης Μαΐου μέχρι 30 Οκτωβρίου να προστεθεί μια επιπρόσθετη πτήση με αναχώρηση από Αθήνα προς Σάμο την 15.00 ώρα, καθημερινά.
Όλα αυτά τα θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμά μας για το μέγεθος και τις ανάγκες της Κοινωνίας και του ισχυρού τουριστικού ρεύματος της νήσου Σάμου αλλά και των νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου που, εν πολλοίς, εξυπηρετούνται από το Αεροδρόμιο μας.
Πιστεύουμε ότι στη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα σημαντικών τουριστικών προορισμών, όπως η Σάμος και υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης σε ευαίσθητες Εθνικά περιοχές της πατρίδας μας.
Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Ν. Κάρλας
Νομάρχης
Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

Δεν υπάρχουν σχόλια: