Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Νεκρή φώκια από έκρηξη δυναμίτιδας στη Σάμο

Θύμα των ασυνείδητων αλιέων, οι οποίοι επιμένουν να ψαρεύουν με δυναμίτιδα, έπεσε μία μεσογειακή φώκια, στη Σάμο.

Το νεκρό θηλαστικό, μήκους 1,70 μ., εκβράστηκε στον οικισμό Πέρι, στα νότια του νησιού. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, μέλη της οποίας έκαναν νεκροψία στο άτυχο ζώο.

Εξωτερικά, η φώκια δεν έφερε κάποιος εμφανές τραύμα. Ωστόσο, η εκτενής εσωτερική αιμορραγία και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη νεκροψία, σε συνδυασμό με τη συνήθη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα με δυναμίτιδα στην περιοχή, αποτελούν ικανά στοιχεία, για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου αυτού του σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού.

Το περιστατικό αποτελεί το αποκορύφωμα μίας παγιωμένης απεχθούς κατάστασης που εξελίσσεται στη Σάμο, στους Φούρνους, αλλά και σε αρκετές περιοχές των ελληνικών θαλασσών, η οποία αντιβαίνει κάθε έννοια ήθους και πολιτισμού. Η δόλια, παράνομη και εκτεταμένη χρήση εκρηκτικών κατά την αλιευτική δραστηριότητα από συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι γνωστοί στις Αρχές και στις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί κοινό μυστικό.

Παρά τις συνεχείς και συγκεκριμένες καταγγελίες από το Αρχιπέλαγος και αλιευτικούς φορείς, η επικίνδυνη αδράνεια των λιμενικών Αρχών οδηγεί μέχρι στιγμής σε τραγικά αποτελέσματα.

πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: