Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Πάτρα Μαρκάκη Πρόεδρος του νεοσύστατου Εμπορικού Συλλόγου Φούρνων: "...σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε παρ'όλη την ζημιά που έχουμε πάθει"

Οι Φούρνοι είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας και αποτελείται από τα τρία νησιά Φούρνους, Θύμαινα και Αγιος Μηνάς.
Το μεγαλύτερο από αυτά είναι οι Φούρνοι που έδωσαν και το όνομά τους στο νησιωτικό σύμπλεγμα. Σύμφωνα με την παράδοση οφείλει την ονομασία του είτε στο σχήμα του λιμανιού είτε στο ότι το κάθε σπίτι είχε το δικό του φούρνο.
Τη φυσιογνωμία του νησιού συνθέτουν τα μικρά άσπρα σπίτια με τις αυλές τους, τα γραφικά εκκλησάκια, και τα δεκάδες καΐκια που αράζουν στο λιμάνι.
Παρά το άγονο έδαφος του νησιού, τα σπίτια με τις καταπράσινες αυλές δίνουν μια ξεχωριστή εικόνα. Στους Φούρνους μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους οικισμούς Κεραμιδού, Αϊ Γιάννη, Κάμπι, Κάμπι Χρυσομηλιάς και Καμάρι.
Οι παραλίες Χρυσομηλιά, Βλυχάδια, Κάμπι, Αϊ Γιάννης, Ελιδάκι, Πετροκόπιο, Κούμαρα, Αμπέλω και Κασίδι είναι οι πιο καλές για κολύμπι. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε και τα υπόλοιπα νησάκια, Θύμαινα και Αγιο Μηνά, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καΐκια από το λιμάνι του νησιού.
Οι κάτοικοι των Φούρνων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία. Το νησί φημίζεται για την αφθονία και ποικιλία των ψαριών του και ιδιαίτερα για τους αστακούς του. Εκτός από φρέσκο ψάρι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μυζήθρα και το θυμαρίσιο μέλι του.
Οι Φούρνοι, τα γραφικά νησάκια του Ανατολικού Αιγαίου, είναι ιδανικό μέρος για ήρεμες διακοπές σε όσους αγαπούν τη θάλασσα, το ψάρεμα αλλά και τις διακοπές με σκάφος. Για τη διαμονή σας, υπάρχουν κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια:
ΑΧΛΑΔΗΣ ΑΝΤ. κατ.Α τηλ, 51281 δωμ.6,
ΚΟΝΔΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ κατ.Α τηλ. 51364 δωμ.5,
ΜΑΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ κατ.Β τηλ. 51367 δωμ.10,
ΜΑΡΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ κατ.Β τηλ. 51365 δωμ.5,
ΜΑΡΚΑΚΗ ΠΑΤΡΑ κατ.Β τηλ. 51269 δωμ.10,
ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ κατ.Β τηλ. 51204 δωμ.4,
ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ κατ.Α τηλ. 51106.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Υπεραστικός Κωδικός 22750
Αστυνομία 51222
Ιατρείo 51207
Δημοτικό κατάστημα 51366

Η κ. Πάτρα Μαρκάκη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή μας, δίνοντάς μας πληροφορίες για τους Φούρνους, αλλά και για τον νεοσύστατο εμπορικό σύλλογο τονίζοντας ιδιαίτερα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τα δρομολόγια των πλοίων και έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή.
Παρ όλα αυτά αισιόδοξη, κάνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το νησί, απολαμβάνοντας την χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει.

Ακούστε την συνομιλία μαζί της...


Δεν υπάρχουν σχόλια: