Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αφορά και Σαμιώτες εθελοντές


ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστική κάλυψη για εθελοντές πολίτες»

Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την ανιδιοτελή προσφορά μέσω του εθελοντισμού και την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης των εθελοντών πολιτών.

Ο εθελοντισμός εκφράζεται ποικίλα και πολυδιάστατα μέσω ομάδων και οργανώσεων που αφορούν ενδεικτικά την δασοπυρόσβεση, την δασοπροστασία, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, συμπαράσταση σε ευπαθείς ομάδες, αιμοδοσίες και πολλά άλλα.

«Σε εποχές όπου η αποξένωση και η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο επικρατούν, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι, που με τον εθελοντισμό και την μεγάλη τους προσφορά, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, και στέκονται με πράξεις και ανιδιοτέλεια σύμμαχοι στον συνάνθρωπό τους, στον συμπολίτη τους στις δύσκολες στιγμές.» αναφέρει ο Παντελής Ασπραδάκης ενώ τονίζοντας τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες όπου διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή για το κοινό καλό, καταλήγει στην ερώτηση:

«Επειδή η Πολιτεία οφείλει να συμπαραστέκεται και να ενθαρρύνει εμπράκτως τους ενεργούς πολίτες και να προωθεί μέτρα για την ασφάλειά τους,
Ερωτάστε:
Σκέφτεστε να διερευνήσετε την πιθανότητα μερικής έστω ασφαλιστικής κάλυψης σε εθελοντές που συμμετέχουν σε αποστολές που εμπεριέχουν κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: