Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Πρόβλημα στις επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών από τη Λέσβο και από άλλα νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία της Αθήνας προέκυψε από την ακολουθούμενη από τις αεροπορικές εταιρείες πολιτική.

Η μεν Olympic Air δεν πραγματοποιεί πλέον καθόλου αεροδιακομιδές. Η δε Aegean Airlines θέτει όρους απαγορευτικούς για την αερομεταφορά επειγόντων ιατρικών περιστατικών, τέτοιων που φυσικά μπορούν να μεταφερθούν με αεροπλάνο της γραμμής.

Σύμφωνα λοιπόν με την Aegean Airlines, για τη μεταφορά ενός ασθενούς και προκειμένου να γίνει σχετική κράτηση θα πρέπει η ζήτηση να γίνει τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την πτήση. Και φυσικά να ακολουθηθεί μια απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία. Δεδομένης της προειδοποίησης 24 ώρες πριν τη μεταφορά κανένα επείγον περιστατικό δεν μπορεί να ταξιδεύσει και φυσικά όχι μόνο από τη Λέσβο αλλά από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Από τα οποία οι επείγουσες αεροδιακομιδές πραγματοποιούνται πλέον μόνο με πτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα σε χρόνους μεταφοράς. Πρόβλημα που θα οξυνθεί σοβαρά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι ανάγκες αεροδιακομιδών θα αυξηθούν κατά πολύ.

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: