Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Περίεργα πράγματα! Υπάρχει μια διαφορά 35.000 δέντρων!

"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"

Τελικά φαίνεται να μην κλείνει έτσι εύκολα το θέμα της καταγγελίας που έκανε προχθές ο κ., Βγενόπουλος αφήνοντας αιχμές για την τύχη των 50 εκατομμυρίων που είχε κάνει δωρεά το 2001 στον Δήμο Πυθαγορείου μετά τις πυρκαγιές του 2000 που χτύπησαν την Σάμο και ειδικότερα τα χωριά του Πυθαγορείου.

Όπως διαβάσαμε σε δηλώσεις του ο κ. Μάρκου (τότε δήμαρχος) ανέφερε πως: "... Με τα 50 εκατομμύρια αγοράστηκαν συνολικά περίπου 75.000 δενδρύλλια, ελαιόδεντρα διάφορων ποικιλιών και εσπεριδοειδών τα οποία διατέθηκαν σε όλους τους καταγεγραμμένους πληγέντες".

Διαπιστώνουμε όμως πως σε δηλώσεις σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΡαδιοΑρμονία" 103,2 ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηλαγός ανέφερε πως: "...
Όλα τα χρήματα δόθηκαν για την αγορά δενδρυλλίων, έγινε δημοπράτηση και αγοράσαμε κυρίως ελαιόδεντρα, λίγες πορτοκαλιές και ελάχιστα μελισσοκομικά φυτά. Τότε είχαν καεί γύρω στα 250.000 δέντρα και αγοράσαμε 110.000 δέντρα, που δώσαμε με ποσόστωση στους αγρότες"

Εδώ όπως φαίνεται υπάρχει σύμφωνα με τις αναφορές μια διαφορά 35.000 δενδρυλλίων! και σε συνάρτηση με τις αναφορές και του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντινίδη που δήλωσε στον ίδιο σταθμό πως:"...Σχετικά με τον έλεγχο για αγορά ελαιόδεντρων το 2001 είχα ζητήσει να γίνει κάποιος έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές, και τώρα το ακούσαμε να παίρνει δημοσιότητα. Τότε ως δημοτικός, ζήτησα να προσκομιστούν τα έγγραφα αγοράς, και είχα επισημάνει πως το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει και να πούμε πόσα αγοράσαμε, ποιος τα παρέλαβε και που πήγαν. Ζήτησα να δω τα τιμολόγια, αλλά ουδέποτε τα είδα"

Κάπου μάλλον υπάρχει πρόβλημα και το διερευνούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: