Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αποφάσισαν τελευταία στιγμή να μην συμμετέχει η Σάμος στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο!!!

Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν και αφού ήδη έχουν ταξιδέψει κάποιοι εκεί, χθες το βράδυ αποφάσισαν στελέχη του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ. να μην στήσουν περίπτερο του νομού εκεί!!!



Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ενώ είχε παρθεί απόφαση από τον Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ. πριν από λίγο καιρό να συμμετέχει η Σάμος με περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου, την ΙΒΜ στο Βερολίνο της Γερμανίας, ξαφνικά χθες το βράδυ πάρθηκε η απόφαση χωρίς να αναφερθεί ο λόγος, να μην στηθεί περίπτερο εκεί!
Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι ο τουριστικός πράκτορας κ. Κασμιρλής στο ραδιόφωνο του 2000 Fm - 99,8 στον Γιάννη Νέγρη και στον Γιώργο Γαρυφάλλου, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του σε αυτή την απόφαση αφού όπως είπε είναι μια δυσφήμηση για τον τόπο αυτό μιας και όπως και άλλοι είχε ήδη μεταβεί στην Γερμανία προκειμένου να συναντηθεί με άλλους τουριστικούς πράκτορες από διάφορα μέρη του κόσμου, ώστε να εργαστεί για την απολαβή τουριστικών πακέτων στον Νομό.
Να σημειωθεί πως ο κ. Κασμιρλής είναι και μέλος της επιτροπής του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ. και όπως είπε δεν τον ενημέρωσε κανείς παρά μόνο χθες το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουρισμού κ. Τοανόγλου!
Το αποτέλεσμα τώρα είναι οι άνθρωποι που είναι ήδη στην Γερμανία να ζητήσουν από άλλα περίπτερα νομαρχιών και δήμων άλλων περιοχών, να φιλοξενηθούν εκεί, προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους!

Να κλάψει κανείς ή να γελάσει!

Στο θέμα παρενέβη και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά και μέλος του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ. κ. Νίκος Κατρακάζος και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός, ενώ σημείωσε πως έχει ζητήσει αρκετό καιρό ο Οργανοσμός αυτός Τουρισμού να κάνει μια σύσκεψη ώστε να γίνει ένας απολογισμός της προσπάθειας που γίνεται και να φανούν τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να υπάρχουν από την λειτουργία αυτού του οργάνου.

Για να δούμε την σημασία αυτής της έκθεσης του Βερολίνου που διεξάγεται από τις 9 έως τις 14 Μαρτίου, να πούμε πως από χθες βρίσκεται εκεί η η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς και διεθνών ταξιδιωτικών οργανισμών στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας .
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο θα έχει συναντήσεις με υπουργούς Τουρισμού άλλων χωρών, ενώ θα πραγματοποιήσει και σειρά επαφών με ξένους δημοσιογράφους
Στο Βερολίνο όπου για πέντε ημέρες συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού θα δώσει μια ακόμη μάχη προς την κατεύθυνση της αντιστροφής του κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για την χώρα μας απόρροια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Μάλιστα η κα Γκερέκου στη διάρκεια της παρουσίασης της καμπάνια του ΕΟΤ ερωτηθείσα χθες να σχολιάσει τη θέση του ελληνικού τουρισμού στη Γερμανία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή κάμψη» υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλές κατοικίες Γερμανών στην Ελλάδα, πολλές ιδιοκτησίες, είμαστε αγαπημένος προορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά
Τέλος με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται και η δημοσιοποίηση της έκθεσης του γραφείου του ΕΟΤ στο Βερολίνο για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης που παραδοσιακά κάθε χρόνο παραδίδεται στον αρμόδια περί των τουριστικών πραγμάτων.

Ο Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου θα επισκεφθεί τις Τουριστικές Εκθέσεις Βερολίνου και Μόσχας

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης αναχωρεί σήμερα για το Βερολίνο, επικεφαλής αποστολής αποτελούμενης από στελέχη του ΚΟΤ και του Υπουργείου, με σκοπό τη συμμετοχή στην Τουριστική Έκθεση ITB Βερολίνου 2010. Ακολούθως, ο κ. Πασχαλίδης και τα μέλη της κυπριακής αποστολής θα μεταβούν, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στη Μόσχα για να παρευρεθούν στην Τουριστική Έκθεση ITM Μόσχας 2010.

Η παρουσία του κ. Πασχαλίδη στις Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών επαφών του Υπουργείου Εμπορίου, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και των εσόδων από τον τουρισμό. Η Γερμανία και η Ρωσία αποτελούν για την Κύπρο τις δύο κυριότερες τουριστικές αγορές, μετά από αυτήν της Μεγάλης Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Υπουργός Εμπορίου θα έχει σειρά επαφών με σημαντικούς οργανωτές ταξιδίων τόσο από τη Γερμανία όσο και από άλλες μεγάλες αγορές, ενώ την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε Γερμανούς δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.

Επίσης συμμετέχουν η Χίος, όλη η Κρήτη αλλά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος αφού σύμφωνα με τους ειδικούς του τουριστικού προϊόντος αυτή η έκθεση είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο!!!

Όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο ντροπή σε κάνουν να νιώθεις.

Η Σάμος έτσι απλά με ένα τηλεφώνημα ΑΠΟΥΣΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: