Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δείτε σχόλια του κόσμου πέρυσι τον Μάρτη για την Σάμο στην έκθεση του Βερολίνου

Μάρτη 2009... από την σελίδα http://tomonopatimou.blogspot.com


  • Με φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν κάνεις τουριστική προβολή. Ούτε τουριστική πολιτική. Ευτυχώς φίλε μου, τα γεγονότα σε επιβεβαιώνουν.Την καλησπέρα μου και κ/σ.
  • Εχουμε ένα υπέροχο νησί, μα δυστυχώς δεν έχουμε ανθρώπους με ιδέες και όρεξη για να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο. Οι περισσότεροι είναι στενόμυαλοι κι ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους μικροσυμφέροντα. Κάθε καλοκαίρι μόνο το θυμούνται και κλαίγονται για την πτώση του τουρισμού και τη δυσφήμιση του νησιού μας.
  • με λύπη μου διαπιστώνω ότι η προχειρότητα και η απάθεια που επικρατούσε στο νησί το 1987 και '88 που το επισκέφθηκα, εξακολουθεί μέχρι σήμερα 22 χρόνια μετά. γιατί; θυμάμαι όταν ήρθαμε εμείς τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου δεν κυκλοφορούσαν τα λεωφορεία των κτελ διότι ήταν σαββατοκύριακο και είχαν αργία, όπως όλη την χρονιά, το ευπαλίνειο όρυγμα δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το βρούμε ανοιχτό αν και μείναμε μια εβδομάδα και το επισκεπτόμασταν καθημερινά, χωρίς να βρίσκουμε κάποιον υπεύθυνο να ανοίξει. περιττό να πω ότι μαζί με μας δεκάδες ξένοι τουριστες βρέθηκαν στην ίδια άσχημη θέση. μέχρι και στο ηραίο για να μπούμε το βρίσκαμε για 3 συνεχείς μέρες κλειστό και τελικά μπήκαμε παράνομα πηδώντας το συρματόπλεγμα, μαζί μας και ξένοι τουρίστες, που όλοι μαζί γελούσαμε για τα χάλια. το ταξίδι που θέλαμε να κάνουμε με καραβάκι στην Ικαρία, όχι μέσω ντόπιων, κανένας τους δεν ασχολιόταν, αλλά υπήρχε ξένο πρακτορείο, (τρελαθήκαμε;) συνεχώς αναβάλλονταν, διότι οι ιδιοκτήτες των πλοιαρίων αν και μαζευόμασταν αρκετά άτομα συνεχώς το ανέβαλαν για αύριο επί μια εβδομάδα....σκέτη αγανάκτηση....το αφήσαμε λοιπόν και εμείς το νησί σας και πήγαμε στη Χίο όπου βρίσκαμε να φάμε πρωί πρωί παραδοσιακές πίτες και λουκουμάδες, στη Σάμο ένα φαστφουντάδικο της κακιάς ώρας έβγαζε τυρόπιτες μετά τις 9-10 το πρωί. λυπάμαι αν ακόμη επικρατεί τέτοιο χάος...το νησί είναι πανέμορφο, (τελικά νοικιάσαμε αυτοκίνητο για να χαρούμε τις ομορφιές του) αλλά αν και έχω επισκεφθεί τα περισσότερα νησιά μας προχειρότητα και τεμπελιά σα της Σάμου δεν συνάντησα πουθενά αλλού....γιατί;....γιατί; θάλασσα έχετε μπόλικη, πνίξτε τους!!...ευτυχώς άνθρωποι σε μικρά χωριουδάκια παραλιακά μας έδειξαν το καλό πρόσωπο των ντόπιων και βρήκαμε και λίγη παράδοση.
  • Πολυκρατη, Ιζα, καλησπερα, Δυστυχως εχετε δικιο, πηγαινω σχεδον καθε χρονο στην εκθεση και κάθε χρονο τα λεω, ομως τιποτα δεν εγινε μεχρι τωρα...το μονο που γινεται ειναι να θυμωνουν μερικοι μαζι μου ή να με θεωρουν γραφικο.... καλο σαββατοκυριακο και σε σας
  • Γαστεροπλήξ, έτσι ακριβως ειναι!!!πριν 20 χρονια το κουσαντασι απεναντι ηταν χωριουδακι και η Σαμος σαφως καλυτερη.Τωρα αν πας απεναντι χαζευεις!!! Τεραστιο λιμανι με κρουαζιεροπλοια, μεγαλα πολυτελη ξενοδοχεια και αριστες υποδομες.... εμεις...απο χωριο...γιναμε οικισμος...αυτοι ειμαστε!!!
  • Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο. Είναι απαράδεκτοι. Εαν το νησί δεν είχε την φυσική ομορφιά όχι τουρίστας, ούτε τα παιδιά τους που απουσιάζουν από το νησί δεν θα τους επισκέπτονταν. Μαθητές του Λυκείου στο Βαθύ έκαναν ολόκληρη εργασία για τη Σάμο. Ενα τουριστικό οδηγό από/για νέους. Δραχμή δεν έδωσαν οι ...αρχές του τόπου να πάνε μέχρι τη Σύρο έστω να το παρουσιάσουν. 2 κρασιά, το πλέον γνωστό φυλλάδιο και την ευχή τους έδωσαν στα παιδιά που πήγαν με έξοδα δικά τους να διαφημίσουν το νησί με σκοπό να πείσουν έστω και ένα σχολείο να έρθει εδώ για την πενθήμερη εκδρομή τους (κάτι το οποίο βοηθά πολύ την οικονομία ενός τόπου όπως όλοι γνωρίζουν). Απαράδεκτοι!
  • Στο χωριό μου λένε ..."Κατά τ' σάλα κι τα έπιπλα"!!!Ή αλλιώς "Στου κουφού την πόρτα ... "Καλή βδομάδα ...
  • Τόσα χρόνια τα κρασιά τα κεραμεικά το Ηραίον ο Πυθαγόρας το κοκκάρι το πυθαγόρειο η τσαμαδού αντε και τώρα τελευταία και τα αρρωματικά φυτά.Καλά ολα αυτά αλλα ξεχνάμε το συγκριτικό πλεονάκτημα του τόπου και ειναι αυτό που κυρίως κάνει τους επισκέπτες να ερχονται.Ποιό ειναι αυτό? Η ποικιλία της βλάστησης.Οι χιος ενα νησί που δεν εχει την δικιά μας χλωριδική ποικιλία εχει καταφέρει με αφίσες με βιβλία με συνέδρια να αποκτήσει ονομα σαν το μοναδικό νησι του ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος γιατί εχει μοναδικό φυσικό περιβάλλον.Στην φετεινή εκθεση του Βερολίνου εδωσαν αξιοπρεπεστατη παρουσία στο κομμάτι αυτό.Εμείς εδώ τι κανουμε ?Υποτιθεται οτι υπάρχουν επιτροπες περιβάλλοντος στην νομαρχία και στους δήμους υπάρχει και το μουσείο φυσικής ιστορίας στους Μυτηλινιούς,το ιδρυμα Δημητριου το πανεπιστήμιο.Ακούτε να γίνεται κάτι που να ξεφεύγει απο τα τετριμμένα? Α το μόνο που αλλάζει κάθε χρόνο ειναι το σχήμα των φυλλαδίων που απο τετράγωνο γίνεται μακρόστενο κ.ο.κ και εν τω μεταξύ οι κρυμμένοι φυσικοί θυσαυροί περιμένουν.Περιμένουν να βρεθεί κάποιος με ορεξη,αγάπη,μεράκι και ενα διαφορετικό μάτι που να βλέπει λίγο πιο μακρια για να τους αναδείξη και να πάρουν την θέση που πραγματικά τους αξιζει.Και μην μου πείτε οτι ειναι θέμα χρημάτων γιατί αλλού κιαλλού.....

Αυτά και άλλα πολλά !!!!!!

.....που μόνο ντροπή πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε όλοι μας......αλλά νιώθουμε;;;

Η Σάμος είναι πανέμορφη. Αν δεν είχε αυτό το χάρισμα, δεν θα πατούσε άνθρωπος...

Η Σάμος είναι πανέμορφη. Αν δεν είχε αυτό το χάρισμα, δεν θα πατούσε άνθρωπος...

Η Σάμος είναι πανέμορφη. Αν δεν είχε αυτό το χάρισμα, δεν θα πατούσε άνθρωπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: