Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση του Υπουργού Οικονομκών από τoν Βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκου για την Ε.Ο.Σ.ΣΆΜΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών

ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος,

επέδωσε στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου

το παρακάτω κείμενο:

H Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου από το 1934, οινοποιεί και εμπορεύεται τα διάσημα κρασιά ΣΑΜΟΣ. Εκπροσωπεί 3.000 οικογένειες αμπελοκαλλιεργητών.

Παγκόσμια αμπελοοινική κρίση, γενικότερη οικονομική κρίση, ελληνική κρίση, 3 φορές τον τελευταίο χρόνο αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης συνολικά κατά 73%, αύξηση ΦΠΑ κατά 2%, διπλασιασμός επιτοκίων από ΑΤΕ, αν έρθει και ο ΦΜΑΠ θα έρθει το τέλος. Με τα δόντια κρατιέται ακόμη στο «πορτοκαλί». Δεν είναι ακόμη προβληματική. Θα γίνει.

Στη 10ετία του 1930, όταν έχτιζε τις εγκαταστάσεις της εκεί, η γη ήταν η πιο φθηνή. Παραθαλάσσια κι εκτός σχεδίων πόλης.

Με τον τουρισμό τα παραθαλάσσια από τελευταία, ήρθαν πρώτα. Επεκτάθηκαν και τα σχέδια πόλης, βρέθηκε η ΕΟΣΣ νε έχει τις αποθήκες της και τις εγκαταστάσεις της στην πιο ακριβή γη χωρίς κανένα όφελος. Το κόστος μετεγκατάστασης είναι απαγορευτικό.

Πρέπει να εξαιρεθούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και οι αποθηκευτικοί χώροι των συνεταιρισμών αγροτών ή έστω να φορολογηθούν ευνοϊκότερα, όταν βρίσκονται σε νησιά που η αξία της γης οφείλεται στην Τουριστική Ανάπτυξη.

Κύριε υπουργέ το θέμα είναι «ζωής ή θανάτου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: