Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΣΑΜΟ;



Πέρυσι είχα στείλει δυο γράμματα στο http://www.samosnet.gr/ με τίτλο:

Μήπως είδατε τη Σάμο; Απουσία του νησιού μας από την ITB Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου. (κάντε κλικ να το διαβάσετε)
και γκρίνιαζα για την ελλειπή παρουσία της σάμου στην έκθεση…

Πήρα μια το ίδιο ελλειπή άπαντηση…Και όμως η Σάμος συμμετείχε στην ΙΤΒ του Βερολίνου! Απάντηση του τμήματος τουρισμού, διεύθυνσης Τουρισμού - Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (κάντε κλικ να το διαβάσετε)
Και ο „Διάλογος“ τελείωσε με την παρακάτω δημοσίευση: Ανταπάντηση για τη συμμετοχή της Σάμου στην έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου. Φωτογραφίες μας έστειλε ο κ. Νίκος Δήμος(κάντε κλικ να το διαβάσετε)

Φέτος λοιπόν , όπως σχεδόν κάθε χρόνο, πήγα να δω τη Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου…
Τιμή εισιτηρίου 14 Ευρώ, πολύς κόσμος.
Το Ελληνικό περίπτερο αρκετά καλό, λίγο παραπάνω μοντέρνο για τα γούστα μου αλλά περί ορέξεως….
΄Ολα τα περίπτερα ήταν κομμένα και ραμμένα στο ίδιο σχέδιο και μέγεθος με εξαίρεση αυτό της Ρόδου που ήταν μεγάλο και αντάξιο της τουριστικής παράδοσης του νησιού.

Σε αυτό το μικρό χώρο λοιπόν προσπαθούσαν πράκτορες και επισκέπτες να κάνουν την δουλειά τους και να εκθέσουν τα φυλλάδια και το διαφημιστικό υλικό τους.

Κάποια περίπτερα φαίνονταν καλά οργανωμένα με αρκετά καλό υλικό (αφίσες,κάρτες,χάρτες,cd,dvd,παραδοσιακά προιόντα κλπ) όπως αυτό της Λέσβου που μοίραζε οικολογικές πάνινες τσάντες με έντυπα και μίνι μπουκαλάκια ούζο βαρβαγιάννη και ελαιόλαδου Μυτιλήνης.

Η Σάμος;…μια από τα ίδια: Αν εξαιρέσει κανείς την πολύ πρόθυμη και ευγενική παρουσία ενός υπαλλήλου της νομαρχίας που πάσχιζε να δώσει πληροφορίες και να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και την παρουσία του διευθυντή του Δόρυσσα, τίποτα παραπάνω.
Από υλικό; ένα μπουκαλάκι κρασί, ένα φυλλάδιο του Δόρυσσα και ένα φυλλαδιο της νομαρχίας σε 6 γλώσσες που…….
Όταν φτάσαμε σπίτι διαπιστώσαμε πως είναι το ΙΔΙΟ με το περσινό αλλά με ΑΛΛΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ!!!!
Μας είπαν βέβαια πως δεν υπήρχε περισσότερο υλικό,λόγω κάποιου μπερδέματος που έγινε με την μεταφορική εταιρία…παραθέτω εδώ απόσπασμα από την περσινή απάντηση της νομαρχίας μια και πέρσι τα ίδια μας είπαν:


"Σχετικά με το διαφημιστικό υλικό που αφορά στη Ν.Α. Σάμου σας πληροφορούμε ότι πέρα απο το ατυχές γεγονός της καθυστέρησης παραλαβής του για τεχνικούς λόγους, για το οποίο δεν φέρουμε καμία ευθύνη, διατίθετο, εκτός απο την πρώτη μέρα, σε αφθονία και ποικιλία τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες. "


Αυτά λοιπόν και τα νέα μας και είθε το φετινό καλοκαίρι να μας έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες … μια που όλα θάναι πολύ φτηνότερα κατά τις δηλώσεις του υφυπουργού τουρισμού και οι δικές μας γκρίνιες να φανούν επιτέλους εντελώς αβάσιμες….






Το ίδιο φυλλάδιο, πέρσι και φέτος, αλλά με διαφορετικό εξώφυλλο, το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: