Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

H ασφάλεια του Fb πήγε περίπατο προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ οι χρήστες ακόμα ψάχνονται!


 Εικόνα:

Αναρτήθηκε: Δευτέρα 8/2/10 10:55
Γράφει η Μαίρη Διαλεκτοπούλου

Την Κυριακή 7/2 οι περισσότεροι απο όσους είμαστε ενεργοί χρήστες του πασίγνωστου πλέον Ιστότοπου πληροφορηθήκαμε -ΟΧΙ από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων της ίδιας της ιστοσελίδας αλλά από έτερους χρήστες το εξής απαράδεκτο και προκλητικό: Το προφίλ τους ήταν διάτρητο και πασιφανές σε άτομα, που ποτέ δεν είχαν προσθέσει στον κύκλο των γνωριμιών τους ούτε είχαν δεχτεί νωρίτερα "αίτημα φιλίας" απο αυτά.

Η επιβεβαίωση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που επίσης δεν ήρθε από τους υπεύθυνους διαχείρισης του Fb βρίσκεται στη "λίστα αποκλεισμού ατόμων" όπου εάν πληκτρολογήσουμε τη φράση "automotion block" μαζί με τα εισαγωγικά, θα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι πως περισσότερα από πέντε και έξι άτομα κάνουν φύλλο και φτερό τις προσωπικές πληροφορίες μας εν αγνοία μας. Το μόνο που αυτόματα κάναμε σε αυτή την περίπτωση ήταν να μπλοκάρουμε τα άτομα αυτά.

Όμως τίθεται ,πια, περισσότερο επιτακτικό από ποτέ το ερώτημα, που πρέπει όλοι μας να απευθύνουμε άμεσα στους διαχειριστές του παγκόσμιου αυτού κοινωνικού δικτύου, που φημίζεται και αυτοπροβάλλεται ως το πλέον ασφαλές στην πλοήγηση και φύλαξη των προσωπικών μας στοιχείων: Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός των χρηστών, η απογύμνωση και η διαπόμπευσή τους όταν η αυθαίρετη ανάγνωση και ενδεχόμενη χρήση των απόρρητων πληροφοριών τους από άγνωστους hackers ,που με ένα κλίκ ισοπεδώνουν τον κατά τα άλλα "απαραβίαστο "μηχανισμό ασφαλείας τους καταρρίπτει κάθε έννοια ασφάλειας;

Η μόνη απάντηση που οφείλει στα εκατομμύρια χρηστών η ίδια η Αρχή ασφαλείας του Fb είναι η άμεση επεξεργασία ενός νέου προτύπου ασφαλούς χρήσης προκειμένου όχι μόνο να καταστεί ουσιαστικά απαράβατο από τους επίδοξους "πειρατές" αλλά να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη μας, που ήδη με το χθεσινό περιστατικό ίσως κλονίστηκε ανεπανόρθωτα.

newstrap.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φάρσα είναι ρε παιδιά....
κάντε και ένα έλεγχο πριν αναδημοσιεύετε κάτι....
...
http://www.allfacebook.com/2010/02/automation-labs-facebook/

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Φίλε/η μας είναι αναδημοσίευση από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Παράπονα στην Newstrap.gr

Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνω παράπονο - απλά σας ενημερώνω πως η είδηση που αναδημοσιεύετε είναι παραπληροφόρηση αφού πρόκειται για φάρσα. Έκανε το λάθος η Newstrap.gr δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε και εσείς εδώ, έτσι δεν είναι?