Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αναπάντητη παραμένει η γαλλική πρόταση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο


Χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν εξάλλου, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής (SG) Yποναύαρχου Izzet Artunc με τον Έλληνα ομόλογό του Αντιναύαρχο (ΛΣ) Αθ. Μπούσιο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έθεσε θέμα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Αrtunc αρκέστηκε σε αόριστες δηλώσεις για το ζήτημα της μη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και τη μη ενεργοποίηση, όπως προβλέπεται σε αυτό, του Λιμένα Σμύρνης.
O πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Τασούλας υπέβαλε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τη θέση της χώρας μας πάνω σε μία σημαντική πρόταση, που υπέβαλε στις 23 Νοεμβρίου 2009, η Γαλλική κυβέρνηση.
"Η πρόταση της Γαλλίας υπεβλήθη από το Γάλλο Υπουργό Αμύνης κ. Morin προς τον Έλληνα Υπουργό Αμύνης κ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο επίσημης συναντήσεώς τους. Είναι μια πρόταση για υπογραφή Ελληνογαλλικής Συμφωνίας Άμυνας και Ασφάλειας. Μία πρόταση που αφορά κοινή επιτήρηση του θαλασσίου χώρου στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης με τη συμμετοχή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχει να κάνει με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: