Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

«Δίνουν ψίχουλα για τον ιό της γρίπης στα σχολεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δίνουν ψίχουλα για τον ιό της γρίπης στα σχολεία»

Με αφορμή την γνωστοποίηση των ποσών που μοιράστηκαν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών και πιο συγκεκριμένα για τα έξοδα που έγιναν για τον ιό της γρίπης από την ΝΟ.Δ.Ε Σάμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάλγητη δήθεν κοινωνική πολιτική του Κράτους του ΠΑΣΟΚ. Αφού επί μήνες τα σχολεία της χώρας λάμβαναν όλα τα προληπτικά μέτρα που οι σχετικές εγκύκλιοι τους επέβαλλαν για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, τώρα ουσιαστικά καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις αποφάσεις κατανομών στις σχολικές επιτροπές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, των ποσών που αντιστοιχούν για τα έξοδα για τον ιό της γρίπης. Με βάση τις αποφάσεις αυτές τα ποσά που διατίθενται ανά Δήμο είναι τα εξής:

·Δήμος Βαθέος: 489 ευρώ

·Δήμος Πυθαγορείου: 209 ευρώ

·Δήμος Καρλοβάσου: 230 ευρώ

·Δήμος Μαραθοκάμπου: 200 ευρώ

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά είναι για το σύνολο των σχολείων των Δήμων που σημαίνει ότι αν επιμεριστούν αναλογούν ελάχιστα χρήματα για κάθε σχολείο την στιγμή που με βάση την εξαγγελία που είχε γίνει σε κάθε μαθητή θα αναλογούσαν 10 ευρώ για τα σχετικά έξοδα!

Τόσο λοιπόν ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών μας και έτσι εννοούν την λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών της χώρας; Είναι ντροπή να φορτώνουν κυβερνητικές ευθύνες στις πλάτες των παιδαγωγών και των γονέων. Και είναι αναλγησία να θεωρούν ότι μπορούν με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσουν μια πανδημία όπως αυτή του ιού της γρίπης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.

Αρτέμης Πανούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: