Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε καθήκοντα με τον διορισμό της από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε καθήκοντα με τον διορισμό της από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού προηγήθηκε η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η νέα Επιτροπή ανέλαβε καθήκοντα για την περίοδο 10 Φεβρουαρίου 2010 – 31 Οκτωβρίου 2014.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στις 9 Φεβρουαρίου, τους 26 υποψήφιους Επιτρόπους με 488 ψήφους υπέρ, 137 κατά (72 αποχή), αρκετά πάνω από τις απαιτούμενες ψήφους. Η ψηφοφορία αυτή ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν ο πρόεδρος κ. Barroso κέρδισε την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μια δεύτερη θητεία.

Η νέα Επιτροπή ήταν προγραμματισμένο να αναλάβει καθήκοντα το Νοέμβριο του 2009, δόθηκε όμως παράταση λόγω της καθυστέρησης κύρωσης της συνθήκης της Λισαβόνας και της αποχώρησης της Βουλγάρας υποψηφίας Επιτρόπου μετά την ακρόασή της τον Ιανουάριο. Η Rumiana Jeleva αντικαταστάθηκε από την αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Kristalina Georgieva, που πέρασε την περασμένη εβδομάδα ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τον κ. Barroso, η νέα Επιτροπή αποτελείται από 27 μέλη, ένα από κάθε χώρα της Ένωσης. Δεκατέσσερις από τους Επιτρόπους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, είναι μέλη που συμμετείχαν στην προηγούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Θητεία των Επιτρόπων διαρκεί πέντε έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: