Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων, 1 - 5 Μαρτίου 2010.


ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων, υπογραμμίζει την αυξανόμενη ζήτηση για ειδικευμένους χρήστες και επαγγελματίες τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας (ΤΠΕ), να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική και καινοτόμο Ευρώπη. Η εκστρατεία αυτή στόχο έχει να ενημερώσει τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας ΤΠΕ. Στην 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων 2010 αναμένεται να συμμετάσχουν 300.000 άτομα σε περισσότερες από 100 δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων μηνών, οι δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις ΤΠΕ, εκπαιδευτικά ιδρύματα και μαθητές θα συμμετάσχουν σε εκατοντάδες δραστηριότητες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και πολλά άλλα. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε όλη την Ευρώπη με περισσότερες από 20 συμμετέχουσες χώρες. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων 2010 θα είναι εξίσου ενημερωτική και αξέχαστη για ένα ευρύ κοινό. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κορυφωθεί σε μια ειδική ευρωπαϊκή Εβδομάδα ηλεκτρονικών δεξιοτήτων την 1 με 5 Μαρτίου 2010.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε το Σεπτέμβριο του 2007 ανακοίνωση σχετικά με «τις ηλεκτρονικές δεξιότητες για τον 21ο αιώνα» παρουσιάζοντας μια μακροπρόθεσμη ατζέντα για τις ηλεκτρονικές δεξιότητες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και βασικές γραμμές δράσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια περαιτέρω αναγκαία ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τις ηλεκτρονικές δεξιότητες είναι για να συμπεριλάβει υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων καινοτομίας το οποίο είναι και ένα λογικό επόμενο βήμα για την στήριξη της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν ακόμα 2 δραστηριότητες, στις 27 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://eskills-week.ec.europa.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: