Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατακύρωσε σημαντικές συμβάσεις για να λειτουργήσει το Galileo στις αρχές 2014.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

EUROPE DIRECT

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την κατακύρωση τριών από τις έξι συμβάσεις για την απόκτηση της αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας του Galileo. Η σύμβαση για τις υπηρεσίες υποστήριξης του συστήματος ανατίθεται στην Ιταλική Thales Alenia Space, για την πρώτη

παραγγελία 14 δορυφόρων στην γερμανική OHB System AG και για τις υπηρεσίες εκτόξευσης στην γαλλική Arianespace. Αυτές οι συμβάσεις θα επιτρέψουν την αρχική εγκατάσταση και την παροχή υπηρεσιών του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης στην Ευρώπη από τις αρχές του 2014.


Ο AntonioTajani, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για τις μεταφορές, δήλωσε: «Με τις παρούσες και τις επερχόμενες συμβάσεις για τα υπόλοιπα πακέτα προμηθειών, ολοκληρώνουμε μια κρίσιμη φάση του προγράμματος GALILEO. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην πραγματική ανάπτυξη και να αποδείξουμε στους ευρωπαίους πολίτες ότι το ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης μέσω δορυφόρου βρίσκεται σταθερά σε εξέλιξη".

Η υπογραφή της σύμβασης-πλαισίου τον Δεκέμβριο με δύο γερμανικές εταιρείες OHB System AG και η EADS-Astrium GmbH, άνοιξε το δρόμο για την ενδεχόμενη παροχή μέχρι και των 32 δορυφόρων. Σήμερα η OHB κερδίζει την πρώτη παραγγελία 14 δορυφόρων στην τιμή των 566 εκατομμύρια €. Η προμήθεια των υπολοίπων δορυφόρων θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες παραγγελίες, κάθε φορά είτε από την OHB, είτε από την EADS-Astrium GmbH, ανάλογα με το ποια εταιρεία υποβάλλει την πιο συμφέρουσα προσφορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ακολουθήσει μια στρατηγική διπλής προμήθεια υλικών για τη μείωση των κινδύνων, ιδίως όσον αφορά χρόνους παράδοσης, και για την μεγαλύτερη ευελιξία.Η σύμβαση με την Arianespace καλύπτει την εκτόξευση πέντε πυραύλων Σογιούζ, όπου κάθε ένας θα φέρει δύο δορυφόρους. Η πρώτη εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2012. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε € 397 εκατομμύρια.

Οι συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν εντός των προσεχών εβδομάδων μεταξύ των επιλεγμένων εταιρειών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τώρα σε θέση να βελτίωση τον προγραμματισμό των χρόνων για την παροχή των διαφόρων υπηρεσιών του Galileo: η πλοήγηση ανοιχτής πρόσβασης, η δημόσια ελεγχόμενη πλοήγηση και η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης, παρέχονται από τις αρχές του 2014. Η πλοήγηση ασφάλειας ζωής και η εμπορική πλοήγηση θα ελεγχθούν από το 2014 και θα παρέχονται στο κοινό όταν το Galileo φθάσει στην πλήρη επιχειρησιακή ικανότητά του, με ένα σύνολο 30 δορυφόρων.Οι υπόλοιπες τρεις συμβάσεις προμηθειών θα συναφθούν στα μέσα του 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα GALILEO, επισκεφθείτε:

http://ec.europa.eu/transport/galileo

Δεν υπάρχουν σχόλια: