Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Απαγωγές μεταναστών από τη FRONTEX




Στοιχεία και απαντήσεις για την τύχη των 85 προσφύγων που παρέλαβε η FRONTEX από το κέντρο κράτησης της Σάμου στις 12/12 ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Γκιόκας και Βέρα Νικολαΐδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σ' αυτή σημειώνουν:

«Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. άνδρες της FRONTEX από το κλιμάκιο που εδρεύει στη Σάμο παρέλαβαν από το κέντρο κράτησης της πόλης της Σάμου 85 πρόσφυγες Αφγανούς και άλλων αραβικών χωρών. Με κλούβες της Αστυνομίας και ισχυρή αστυνομική δύναμη, τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο του νησιού απ' όπου τους παρέλαβε ναυλωμένο αεροπλάνο της SKYWINGS (Μπόινγκ 757) με προορισμό την Αθήνα.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η FRONTEX εμπλεκόταν στον έλεγχο των συνόρων και στην παρεμπόδιση της εισόδου μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα άνδρες της FRONTEX μπαίνουν στο κέντρο κράτησης με τον διερμηνέα που διαθέτει το κλιμάκιό τους (να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κράτησης δεν διαθέτει διερμηνεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των προσφύγων) και προβαίνει σε έλεγχο (ανάκριση) προκειμένου να διαπιστώσει αν λένε αλήθεια για τη χώρα προέλευσής τους κλπ.

Το περιστατικό αυτό έχει προφανώς σχέση με το σχέδιο απέλασης των προσφύγων στις χώρες από τις οποίες προέρχονται ή χρησιμοποίησαν σαν πέρασμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τη ζωή τους. Το πλέον ανησυχητικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αυτή η πτήση (και πόσες άλλες που δεν έπεσαν στην αντίληψή μας) έγινε εν κρυπτώ και δεν επιβεβαιώνεται (το αντίθετο μάλιστα) ούτε από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Προκύπτει επομένως μείζον θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνών συνθηκών και στοιχειώδους νομιμότητας».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
• Τι απέγιναν οι 85 πρόσφυγες που απήχθησαν από τη FRONTEX;
• Εχει εκχωρήσει η κυβέρνηση σε ξένα αστυνομοστρατιωτικά σώματα να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας;
• Πώς και πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στελέχωση και χρηματοδότηση των Κέντρων Κράτησης, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο, στη φιλοξενία και την ανθρώπινη αντιμετώπισή τους;».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας τα έχουν πρήξει οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι ΚΚΕ.Δηλαδοί αυτοί είναι φιλάνθρωποι και εμείς απάνθρωποι με τους λαθρομετανάστες.Αφού λοιπόν συμβαίνει αυτό ας τους πάρουνε στα σπίτια τους να τους προσφέρουνε δουλειά φαγητό και να τους ικανοποιήσουν <>που έχουν γιατί φυσικά είναι άνθρωποι και αυτοί και έχουν ανάγκες.Στα λόγια όμως όπω; πάντα είναι πρώτοι αλλά στα έργα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά γιατί μάλλον έχει κάτι σβηστεί από το σχόλιο του παραπάνω αναγνώστη θέλει να πει ότι θα πρέπει να τους προφερθεί από τους ΚΚΕ κάθε ικανοποίηση και απαίτηση που θα έχουν οι λαθορμενάστε σαν άνθρωποι κι αυτοί.Συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη.Και δεν είμαι ρατσιστής γιατί σας διαβεβαιώνω ότι καθημερινά λόγω του σημείου που βρίσκεται το σπίτι μου προσφέρεται από όλη την οικογένειά μου βοήθεια (τρόφιμα ,νερό ρούχα) στους άμοιρους ανθρώπους που περνάνε.Αλλά με την βοήθεια του καθενός πολίτη δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν τα άτομα αυτά.Χρειάζεται κρατική μέριμνα την οποία νομίζω ότι κάθε κράτος αδυνατεί να την προσφέρει με το πλήθος των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα.Οταν αρχίσουν και πεινάνε γιατί δεν θα υπάρχει δουλειά γι αυτούς θα αρχίσουν άσχημες καταστάσεις.Και εννοώ κάθε είδους πείνα.Λοιπόν ας τους πάρουνε οι ΚΚΕ στα σπίτια τους αφού είναι τόσο φιλάνθρωποι να τους παρέχουν κάθε φροντίδα.

Ανώνυμος είπε...

Μα και πριν 90 χρονια οταν οι παππουδες σας ηρθαν απο την Μικρα Ασια τα ιδια δεν γινονταν? τουρκοσπορους δεν τους φωναζαν? πεταμενους στο δρομο δεν τους ειχαν?
Αλλαζουν οι καφροι νοοτροπια? για σας το λεω συνανθρωποι. (δεν λεω γαιδουρια μη προσβαλω τα ζωακια)