Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΤΕΛ ΣΑΜΟΥ: ΣΤΟΠ στις μεταφορές μαθητών




Κάθε χρόνο το ΚΤΕΛ Σάμου αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα έπρεπε να τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο ΚΤΕΛ και στους μαθητές, χρωστά 1 εκατομμύριο ευρώ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΚΤΕΛ να σταματήσει τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία επ’ αόριστον, από τη Δευτέρα 21-12-09.

Βέβαια υπάρχει ρητή δέσμευση, εκ μέρους της Διοίκησης του ΚΤΕΛ, ότι μόλις κατατεθούν τουλάχιστον τα μισά χρήματα (500.000 ευρώ) απ’ αυτά που χρωστά το Υπουργείο, τότε την επόμενη στιγμή τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν και πάλι τη μεταφορά των μαθητών.

«Στο φετινό προϋπολογισμό προβλέπεται 280 εκατομμύρια ευρώ για μεταφορές μαθητών. Από αυτά τα 190 είναι μέσω νομαρχιών και 90 μέσω του υπουργείου Παιδείας για χρέη τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί», σύμφωνα με τη δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου.

Το πρόβλημα είναι, ότι μέχρι να φτάσουν τα χρήματα του προϋπολογισμού στους οδηγούς του ΚΤΕΛ, τι γίνεται; Οι όποιες οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους (πετρέλαια, μισθοί, ΙΚΑ, συνεργεία) πώς θα καλυφθούν;

Γι’ αυτό πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να πληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων, διαφορετικά αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι γονείς των μαθητών και κυρίως οι γονείς των απομακρυσμένων περιοχών, που θα πρέπει να βάλουν για μια άλλη φορά το χέρι στη τσέπη για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: