Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού-Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου ανακοινώνεται ότι:

Δελτίο Τύπου

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού-Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου ανακοινώνεται ότι:
Με την έναρξη της νέας χρονιάς και μετά από αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού και του ΟΤΟΝΑΣ, η Ν.Α. Σάμου συμμετείχε το μήνα Ιανουάριο στις παρακάτω Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις :
Ολλανδία – Ουτρέχτη (12-17/01)
Αυστρία – Βιέννη (14-17/01)
Φιλανδία – Ελσίνκι (21-24/01)
Από τη συμμετοχή των επισκεπτών στα περίπτερα, ο τουρισμός στο νομό μας φαίνεται ότι διατηρεί τη δυναμική του. Το σημαντικό όμως είναι η εστίαση στην ποιότητα των τουριστών που μας επισκέπτονται και όχι μόνο σε αριθμούς αφίξεων.
Η στρατηγική λοιπόν που χαράσσουμε, πέρα από την ποσοτική τουριστική ανάπτυξη, έχει στόχο και τη διατήρηση και ανάπτυξη της ποιότητας στον προορισμό καθώς και την ικανοποίηση των νέων αναζητήσεων που έχουν οι ταξιδιώτες.
Αυτό που επιδιώκεται από τα μέλη των αποστολών στις εκθέσεις είναι η ενημέρωση του κοινού (διανομή εντύπων, dvd), η προβολή του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, ομάδες εταιριών μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας, καθώς και η προβολή των πολιτιστικών δράσεων και τοπικών προϊόντων μας.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι κατά το μήνα Φεβρουάριο, η Ν.Α. Σάμου σε συνεργασία με τον ΟΤΟΝΑΣ θα συμμετέχει στο ROAD SHOW της Σκανδιναβίας (συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και πωλητές σε Κοπεγχάγη, Όσλο και Στοκχόλμη) και στις εκθέσεις των Βρυξελλών (04-08/02 - η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα), του Μονάχου (18-22/02) και του Μιλάνου (18-21/02).
Η Δ/νση Τουρισμού-Πολιτισμού έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και επιμέλειας των εκθέσεων.

1 σχόλιο:

garfield είπε...

Καλημέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση στους υπευθύνους που ασχολούνται με τη προώθηση του Τουρισμου για το νησί μας..
Το μέσο που λέγεται Internet το γνωρίζουν?? Γνωρίζουν μήπως το πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο προώθησης και διαφήμισης του νησιού μας? Έχουμε μείνει ακόμα στις εκθέσεις...στα άθλια έντυπα...στα dvd κλπ...
Πότε επιτέλους θα καταλάβουνε ότι πλέον το Νο1 μέσο για αναζήτηση προορισμών , διακοπών, καταλυμάτων κλπ είναι το διαδίκτυο??
Έχω στείλει και στο Νομάρχη αντίστοιχα email ότι μπορώ αφιλοκερδώς να βοηθήσω το νησί απ όπου κατάγομαι στο συγκεκριμένο ζήτημα λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με το χώρου του internet από το 1998 αλλά δεν έχω πάρει ποτέ κάποια απάντηση.

Είναι κρίμα έν έτει 2010 να πετάμε λεφτά για έντυπα κ καταχωρήσεις....