Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ερχονται καταλήψεις;

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καθηγητών αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Σάμου από την αρχή του σχολικού έτους.

Οι μαθητές επέδωσαν γραπτή καταγγελία- διαμαρτυρία προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία τους ενημερώνουν για τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, από τους δεκατρείς καθηγητές που απαιτούνται, στο σχολείο βρίσκονται παρόντες μόλις οι επτά, απουσιάζει δηλαδή το 40% των καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικότερα, είναι κενές δύο θέσεις διδασκόντων Αισθητικής, δύο θέσεις Ηλεκτρολόγων, μία θέση κομμωτικής και μία θέση Νοσηλευτικής.

Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι να έχουν γίνει ελάχιστα μαθήματα, ενώ κάποια τμήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία τους με συνέπεια η σχολική χρονιά να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως άκυρη ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ανεπαρκής. Επιπλέον, εφόσον τα μαθήματα δεν έχουν διεξαχθεί επιτυχώς, είναι πολύ πιθανό οι σπουδαστές να μην μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους μετά το πέρας της διδακτικής περιόδου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ενημέρωσαν για την κατάσταση τον εισαγγελέα, στον οποίο επέδωσαν και την επιστολή διαμαρτυρίας, όπως επίσης και τον βουλευτή του νομού, τον νομάρχη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, προειδοποίησαν ότι, εάν ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας δεν καλυφθούν οι θέσεις των διδασκόντων, θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση σχολείου που υπολειτουργεί ελλείψει καθηγητών, καθώς αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στη Σάμο και το Καρλόβασι, που λειτουργούν μόλις με τέσσερις καθηγητές αντί για τους είκοσι απαιτούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: